Αλλαγή στον τρόπο χορήγησης της άδειας λειτουργίας ιατρείου

Σχετ.
(α) Π.Δ 84/2001 (ΦΕΚ Α’ αρ. Φ. 70) 10/4/2001
(β) ΝΟΜΟΣ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 3919   (ΦΕΚ Α΄ 32/02.03.2011)
(γ) άρθρο 35 του Νόμου 4025 ΦΕΚ Α’ 228  2/11/11
(δ) Ερμηνευτική εγκύκλιο ΥΥΚΑ Υ3β/Γ.Π./οικ. 141282 Θέμα: Εφαρμογή του Ν. 3919   (ΦΕΚ Α΄ 32)
--------------------------------------------------------------------------------------------

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας ιατρείου καθορίζονταν με το σχετ. (α) όπως επίσης και η υπηρεσία κατάθεσης αυτών (τμήμα Υγείας της  Περιφέρειας).

Με τα (β) & (δ) σχετ. περί Απελευθέρωσης επαγγελμάτων διαφοροποιείται η διαδικασία έναρξης  λειτουργίας Ιδιωτικού Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρείο).

 Με το (γ) σχετ. ορίζεται ως αρμόδια αρχή για την χορήγηση, αναστολή, ανάκληση και ακύρωση άδειας λειτουργίας ιατρείου οι κατά τόπους ιατρικοί σύλλογοι από 1.1.12.


Εύλογα ερωτήματα που επιζητούν άμεσα λύσεις και απαντήσεις:

Ποια διαδικασία και δικαιολογητικά χρειάζονται να καταθέσουν στους Ιατρικούς Συλλόγους οι συνάδελφοι προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας ιατρείου;

Επίσης, στο σχετ. (γ) παράγραφος 4 αναφέρει: "Αιτήσεις που υποβάλλονται στις οικείες Περιφέρειες μέχρι 31.12.2011 εξετάζονται από αυτές. Όλες οι διαπιστωτικές αποφάσεις των παραπάνω επιστημονικών συλλόγων πρέπει να εκδίδονται μέσα σε προθεσμία ενός (1) μηνός από την κατάθεση σε αυτούς των σχετικών εγγράφων. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του ενός (1) μηνός για θέματα που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου, αρμόδιος για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων καθίσταται ο κατά τόπο οικείος Περιφερειάρχης."



Μήπως με τα παραπάνω σκοπεύουν να μην εκδώσουν καμία άδεια λειτουργίας ιατρείου εντός μηνός για να επιστραφεί στις περιφέρειες η αρμοδιότητα; Μήπως τελικά έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος και είναι εις βάρος των νέων συναδέλφων;

Στο ίδιο νομοθέτημα βέβαια προβλέπεται  η χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Θα έχει ενδιαφέρον ο Γενάρης…

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι με βαση την τελευταία ερμηνευτική εγκύκλιο όλα θα γίνονται πάλι από τις περιφέρειες. Ετσι κι αλλιως οι περισσότεροι ιατρικοί σύλλογοι ιδίως οι μικροί δεν έχουν ούτε το προσωπικό ούτε τις προδιαγραφές για κάνουν τέτοιες διαδικασίες. Αλλά μπροστά σε όλα αυτά που ζούμε αυτό δυστυχώς φαίνεται μιά σχεδόν ασήμαντη λεπτομέρεια. Από Δευτέρα ετοιμαστείτε γιά ένα απίστευτο μπάχαλο στα περισσότερα ιατρεία. Ειδικά στα εργαστήρια θα γίνει το έλα να δεις. Οι άνθρωποι στη κυριολεξία δεν ξέρουν όχι αν θέλουν να έχουν σύμβαση αλλά αν μπορούν να έχουν και αν ναι τι σόι σύμβαση θα είναι αυτή. Τέλος εποχής συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή