Την απόσυρση του προσχεδίου Νόμου για τις ειδικότητες ζήτησε ο ΠΙΣ

Αθήνα 24.11.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η κάθετη αντίθεση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην προοπτική επιβολής εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας από τους νέους Ιατρούς, εκφράστηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, σχετικά με το Προσχέδιο Νόμου για την Ίδρυση Επιστημονικών Εταιρειών Ιατρικών Ειδικοτήτων, για την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας κλπ.
Στην αρχή της συνάντησης συμμετείχε επ'ολίγον και ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ως ειλημμένη την απόφασή του για την καθιέρωση πανελλαδικών εξετάσεων, γιά έναρξη ειδικότητας.
Εκ μέρους της Αντιπροσωπείας του ΠΙΣ ο Πρόεδρος κ. Εμ. Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στην απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης με την οποία εκφράστηκε η αντίθεση στην προοπτική καθιέρωσης των εξετάσεων και ζητήθηκε η απόσυρση του προσχεδίου νόμου.
Στην μακρά συζήτηση που ακολούθησε με την συμμετοχή του Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ κ.κ. Κ. Αλεξανδρόπουλος, Α.Βασιάδης, Γ.Ροκαδάκης, Σ.Πίνης,, Κ.Παπαπολυχρονιάδης, Β.Παναγιωτίδης, Χ.Παπάζογλου και Μ.Πασακιώτου, ανέλυσαν και ανέδειξαν όλα τα επιμέρους αδύνατα σημεία του Προσχεδίου Νόμου που το καθιστούν ανώριμο και μη αποδεκτό από την Ιατρική Κοινότητα.
Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ. Εμμανουήλ Γ. Καλοκαιρινός    Δρ. Κώστας I. Αλεξανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου