Συνάδελφοι.... εγρήγορση!

Μετά από τις χτεσινές εξελίξεις αλλάζει η ψυχολογία μας όσον αφορά τις εξελίξεις με το θέμα του ΕΟΠΥΥ και την συμπεριφορά των προέδρων των ταμείων.

Οι κύριοι του Υπουργείου κωφεύουν επιδεικτικά, οι πρόεδροι των ταμείων άλλα λένε, άλλα σκέφτονται, άλλα δεσμεύονται και αλλά πράττουν. Συγχυτικές συμπεριφορές διότι κατάλαβαν το αδιέξοδο, όπως και το τέλος τους.

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ δημόσια τον πρόεδρο του ΙΣ Αθηνών κ. Πατούλη για την προσύλωση και την έως τώρα δράση του. Ειδικά για τις τελευταίες  2 κινήσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Συγκεκριμένα:
1ο) Για το θέμα του αποκλεισμού των νέων ιατρών από την  ηλ.συνταγογράφηση  συνέταξε υπόμνημα προς τον κ. Λοβέρδο με νομικά επιχειρήματα καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του.  Θα το προτείνει στο σημερινό ΔΣ και από εκεί και πέρα θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας. (Θα το δημοσιεύσουμε αργά το βράδυ)

2ο) Για το θέμα του ΕΟΠΥΥ κατετέθη αίτηση στο ΣτΕ για αναστολή εκτέλεσης και έκδοση προσωρινής διαταγής. Η αποτελεσματικότερη κίνηση που μπορούσε να γίνει…

Συνάδελφοι μείζονος σημασία έχει η παράσταση διαμαρτυρίας μεθαύριο 
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 
ώρα 12.00
Ακαδημίας 22 
στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους πως δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό την κοροϊδία ούτε τον επαγγελματικό μας αφανισμό που μεθοδεύουν.

Υπήρχαν και στο παρελθόν δεσμεύσεις από όλους τους. 
Στην πράξη όμως, είναι προφανές ότι οι δεσμεύσεις αυτές δεν επαρκούν. 

Καλούμεθα επομένως, να διαμαρτυριθούμε με αυτόν τον τρόπο για να περισσώσουμε την αξιοπρέπεια μας και τις αξίες  που διακυβεύονται.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ  με τους εκπροσώπους μας, ΝΕΟΙ - ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΖΙ

Κλείνω με την σημερινή συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 από 2 νέες συναδέλφους  μας και την απάντηση που δίνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρης…

Τα σχόλια δικά σας ...

2 σχόλια:

  1. Μια ακόμα θεατρική παρασταση του προέδρου του ΕΟΠΠΥ που ουσιαστικά είπε πως οι νέοι γιατροί αντέχουν οικονομικά κανενα τετράμηνο εως ότου αποφασίσει το υπουργείο μαζί με τους επίσημους ιατρικούς φορείς στο να μας αφήσουν να γλύφουμε κανένα κοκκαλάκι απο τα αποφάγια που θα περισσευόυν απο τους προνομιούχους παλαιούς (συναδέλφους).Μέχρι τότε εμείς θα πεινάμε ενω τα όργανα των συλλόγων μας δηθεν θα διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα όλων των ιατρών,ενώ στην ουσια μας χειρίζονται ως υποζύγια των πολιτικων-βουλευτικων τους φιλοδοξιών.Μην σας φανεί λοιπόν περίεργο οταν οι καλοι μας εκπροσωποι αρχισυνδικαλιστες και επικεφαλείς των συλλόγων μας΄, βρεθούν σύντομα στα ψηφοδέλτια των κομμάτων............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pneu_dr2002
    Να τονίσω επίσης οτι δεν είμαστε ιατροί β'διαλογής και οι περισσότεροι απο εμάς τους νέους ιατρούς δεν έχουν λερωσει τα χέρια τους ούτε έχουν προδώσει αρχές και ιατρικά ιδεώδη σαν αρκετούς παλαιοτερους βολεμενους συναδέλφους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή