ΙΣΑ: ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

-          Η πάγια θέση του Ι.Σ.Α. είναι ξεκάθαρη υπέρ της περιστολής της σπατάλης και της μείωσης των δαπανών στο χώρο της υγείας, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι δεν οδηγούν στην υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες Πολίτες.
-          Δυστυχώς οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και οι ανθυγιεινές αποφάσεις της παρέας Λοβέρδου, ανταγωνίζονται τριτοκοσμικά επίπεδα περίθαλψης.
-          Η αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθείται στο φάρμακο, με βάση τη γενικότερη λογιστική λογική για οικονομίες κλίμακος και στο χώρο της υγείας, με το ποιοτικό στοιχείο να έχει πάει σε δεύτερη και Τρίτη μοίρα, οδηγεί στη έλλειψη βασικών και σημαντικών φαρμάκων, όπως αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά κ.α.
-          Η κατάντια αυτή, φαίνεται να απετέλεσε ευκαιρία για τον κ. Λοβέρδο, να επαναφέρει έμμεσα τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, παρακάμπτοντας τους κατά νόμο υπεύθυνους θεράποντες ιατρούς.
-          Ερήμην του Ιατρικού Κόσμου συμφώνησε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, οι Φαρμακοποιοί να αντικαθιστούν το συνταγογραφούμενο από τον Ιατρό Φάρμακο με αντίγραφο του, που περιέχει την ίδια δραστική ουσία.
-          Προφανώς αγνοεί ο κύριος Λοβέρδος, ότι οι πρόσφατοι διαγωνισμοί για την προμήθεια φαρμάκων για Νοσοκομειακή χρήση και οι πανηγυρισμοί για εκπτώσεις της τάξεως 92% και πλέον, συνοδεύονται από εντονότατες αμφισβητήσεις από την πλευρά της Επιστημονικής Κοινότητας για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τους.
-   Ήδη αναφέρονται στο Νοσοκομειακό χώρο, σοβαρότατες παρενέργειες από τη χρήση τους.
-          Ως Ι.Σ.Α. διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας, απορρίπτουμε τα μπαλώματα με τα οποία επιχειρείται να καλυφθούν οι αστοχίες της ακολουθούμενης φαρμακευτικής πολιτικής και δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι σε επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της υγείας των συμπολιτών μας.
-          Μετά την εφαρμογή, του πρωτοφανούς αυτού μέτρου, τυχόν παρενέργειες, επιπλοκές και αστοχία της θεραπευτικής αγωγής, θα βαρύνουν κατ’ αποκλειστικότητα το Υ.Υ.Κ.Α. που επιδεικτικά αγνοώντας του εκπροσώπους των ιατρών έλαβε την απόφαση και τους εκτελεστές των εντολών του.
 
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                    ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου