ΕΙΝΑΠ - Η κατεδάφιση του τομέα Υγείας συνεχίζεται - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Αθήνα, 31/08/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Ο πιο υπάκουος στην τρόικα Υπουργός της Κυβέρνησης συνεχίζει την κατεδάφιση της περίθαλψης του ελληνικού λαού κατ' εντολή «των δανειστών μας», όπως ομολογεί ο ίδιος.

Νομοθετεί κατά ριπές και κάθε νομοθέτημά του υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τις παροχές υγείας και, συγχρόνως, στραγγαλίζει επαγγελματικά τον ιατρικό κόσμο.


Μέσα στον τελευταίο μόνο μήνα:
1.      Προσπαθεί να μορφοποιήσει τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αφήνοντας έξω από το σύστημα τους μισούς και πλέον γιατρούς, και αμείβοντας τους άλλους με μπλοκάκι με εξευτελιστικό τρόπο. Γιατί είναι εξευτελιστική η αμοιβή των 1000 ευρώ ακαθάριστα και χωρίς ασφάλιση.
2.      «Απελευθερώνει» τάχα το από πάντα απελευθερωμένο ιατρικό επάγγελμα, για να επιτρέψει σε μη γιατρούς να το ασκήσουν σαν επιχειρηματίες υγείας στην πλάτη μας και στου «κασιδιάρη το κεφάλι».
Συγχρόνως, δίνει τη δυνατότητα σε μεγαλογιατρούς να ανοίξουν αλυσίδα ιατρείων σε πολλές περιοχές της χώρας, για να κλείσουν το μοναδικό ιατρείο

του μέσου γιατρού, και να οδηγήσει σε επαγγελματικό αφανισμό τους νέους γιατρούς. Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται θυμίζει σκηνικό ζούγκλας και μαθηματικά οδηγεί σε περαιτέρω επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών.
3.       Μειώνει τα οργανικά δημόσια κρεβάτια κατά 30% προκειμένου να μειώσει τους γιατρούς ειδικευμένους και ειδικευόμενους του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Αυτό διατάσσει η τρόικα, αυτό υλοποιεί η κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτα και αδιαμαρτύρητα, την ίδια ώρα που οι ανάγκες του κόσμου, λόγω της πολιτικής που μας επιβάλλουν, έχουν αυξήσει την προσέλευση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας κατά 30% μέχρι τώρα.
4.       Παραχωρεί 550 κρεβάτια Δημόσιων Νοσοκομείων και μάλιστα τα καλύτερα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (ελληνικές και ξένες) για να αυξήσουν αυτές τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για τη δημιουργία μέσα στα νοσοκομεία νοσηλευομένων 2 ταχυτήτων και στραγγαλίζοντας ακόμη περισσότερο τον ελευθεροεπαγγελματία γιατρό.
5.       Κάθε χρόνο μειώνει όλο και περισσότερο τις ήδη απαράδεχτα χαμηλές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών.
Και όλ' αυτά επειδή το πολιτικό θράσος περισσεύει αφού ισχυρίζονται ότι το κάνουν για να αναμορφώσουν, βελτιώσουν, αναβαθμίσουν, τέλος πάντων, τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Αιδώς Αργείοι.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Διακυβεύεται η επιβίωση του γιατρού και πλήττεται η περίθαλψη των κατοίκων της χώρας μας. Αύριο θα είναι αργά. Οφείλουμε να αντιδράσουμε τώρα.


Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.Π.
1.      Προκηρύσσει 48ωρη απεργία 8 και 9 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας στην πανϊατρική απεργιακή κινητοποίηση του Π.Ι.Σ., Ι.Σ.Α.
2.      Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

3. Καλεί τους γιατρούς-μέλη της σε συγκέντρωση το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο President (λεωφόρος Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι).



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                    ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου