Πρόστιμο στην Google για διαφημίσεις φαρμάκων


Image representing Google as depicted in Crunc...
Τσουχτερό ήταν το πρόστιμο που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στην Google, καθώς ο δημοφιλής ιστότοπος καλείται να πληρώσει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων προκειμένου να σταματήσει η σε βάρος του δίωξη για προβολή διαφημίσεων πώλησης φαρμάκων από τον Καναδά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσω αυτών των διαφημίσεων, αμερικανοί χρήστες προμηθεύονταν παρανόμως φάρμακα από τον Καναδά, για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή στις ΗΠΑ.

Η διαδικασία αυτή εμποδίστηκε δεδομένου ότι αφενός οι τιμές διάθεσης από τα διαδικτυακά φαρμακεία ήταν κατά πολύ υψηλότερες από ό,τι στην κανονική τους διάθεση, ενώ επιπλέον, εκφράστηκαν φόβοι σχετικά με την ασφάλεια προς το κοινό, καθώς υπήρξαν πληροφορίες πως τα καναδικά φαρμακεία προμηθεύονταν τα συγκεκριμένα φάρμακα από άλλες χώρες. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στα χρονικά, ενώ σε ανακοίνωσή της η Google δήλωσε μεταμέλεια για το γεγονός, τονίζοντας πως θα έπρεπε να μην το είχε επιτρέψει από την αρχή.

Σε ανακοίνωσή της η ένωση της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση, η οποία, όπως επισημαίνεται, επιβεβαιώνει πως η διάθεση φαρμάκων μέσω Διαδικτύου εγκυμονεί πολλούς και σοβαρούς κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου