Πρόσκληση για κινητοποιήσεις από το σωματείο Eλευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης


Αγαπητοί Συνάδελφοι

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ που πραγματοποιήθηκε στις 20/8/2011, το σωματείο Eλευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από τον εκλεγμένο στον ΠΙΣ εκπρόσωπό του.


Κατά την παρέμβασή μας τονίσαμε τα παρακάτω :


  • Την με κάθε μέσο εξασφάλιση της ελεύθερης (ηλεκτρονικά ελεγχόμενης) συνταγογράφησης και έκδοσης παραπεμπτικών για όλους τους γιατρούς. Το παράδειγμα του ΟΠΑΔ που σχετικά πρόσφατα κατάργησε την ελεύθερη συνταγογράφηση μας ανησυχεί, ενώ τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε πλέον δεδομένο.
  • Την ανησυχία μας για τη διαφαινόμενη επιλογή προς δημιουργία “supermarket” υπηρεσιών υγείας, μέσω
    • Του άρθρου  41 του νόμου 3918
    • Της άρσης του ποσοστού 51% στις εταιρείες υπηρεσιών υγείας
  • Την επιφύλαξή μας για την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων από την εισήγηση του ΔΣ του ΠΙΣ κινητοποιήσεων. Ζητήσαμε πιο «έξυπνες-ηχηρές-επικοινωνιακές» κινητοποιήσεις
  • Ότι το  κείμενο του Υπουργείου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  τόσο για τις προτάσεις του, όσο και για την προχειρότητά του.
  • Ότι χρειάζεται ολόψυχη ενότητα του ιατρικού σώματος από τώρα και συνεχώς στο μέλλον καθώς και αυτοκριτική διάθεση όταν χρειάζεται.

Στα πλαίσια αυτά

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους Παιδιάτρους σε μαζική συμμετοχή στη  48ωρη προειδοποιητική Πανελλήνια Πανιατρική Απεργία για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ  κανείς Παιδίατρος να μην υπογράψει την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους Παιδιάτρους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του ΙΣΘ σε ενημερωτική συγκέντρωση την Πέμπτη 1/9/2011 στις 21.00 – 22.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου πλατεία Αριστοτέλους 4. Η συμμετοχή μας είναι αναγκαία.


ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου