Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου - Ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες του Ηρακλείου

Φίλε συμπολίτη,

   θα θέλαμε να σε πληροφορήσουμε,   ότι οι οφειλές του ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς αγγίζουν τους δεκατέσσερις (14) μήνες.Χρήματα για τα οποία οι ιατροί φορολογούνται χωρίς να τα έχουν εισπράξει. Χρήματα που αν κάποιος πολίτης  τα όφειλε στο κράτος θα ήταν ήδη… φυλακή. Κι όμως συνεχίζουμε, χωρίς απειλές,  να παρέχουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας αναλογιζόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση, που κανείς από μας δεν δημιούργησε.

  
Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε εσένα,  τον ανώνυμο ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ, ότι οι «διαρθρωτικές αλλαγές» ξεκίνησαν με το Π.Δ.146 10/2/2011 που "απλά" υποβαθμίζουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ΟΠΑΔ. 

Φίλε συμπολίτη,
εσύ σίγουρα  το γνωρίζεις αλλά,   θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή του ΟΠΑΔ κι όλους αυτούς που κόπτονται για την υγεία, ότι η αξιοπιστία στις ημέρες μας προσμετράται με έργα και όχι με λόγια,  ότι η κοινωνική προσφορά μας είναι καθημερινή πράξη.
     Θα θέλαμε  να πληροφορήσουμε τους κυβερνώντες επίσης ότι με «χαρτάκια» (εντολές πληρωμών) δεν καλύπτονται οι καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις μας. Η Υγεία, η περίθαλψη, δεν φτιάχνεται με ιατρούς επαίτες. Θα θέλαμε  τέλος να τους  πούμε   ότι η σιωπή δεν αποτελεί πάντα ένδειξη αδυναμίας.

     Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία της χώρας σεβασμό για την προσφορά μας,  και  άμεση καταβολή των οφειλομένων  από τον ΟΠΑΔ.

       Φίλε συμπολίτη,
ζητάμε  την κατανόηση  σου στην οικονομική ομηρία μας από το Κρατικό κίνημα «δεν πληρώνω» του Υπουργού και του ΟΠΑΔ,  και την συμπαράσταση σου απέναντι στην μεθοδευμένη εξαθλίωση που επιχειρείται στον Έλληνα ιατρό.
                          
        Η υπομονή μας εξαντλήθηκε….


                          
                                 Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου