Αυθαιρεσία στους διορισμούς ειδικευόμενων σε προσωποπαγείς θέσεις.

Τελευταία λαμβάνω αρκετά μηνύματα από συναδέλφους που είναι υπό διορισμό σε προσωποπαγή θέση για την έναρξη ειδικότητας.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας ισχυρίζονται πως δεν θα διοριστούν οι συνάδελφοι τα χαρτιά των οποίων δεν υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μέχρι 2 Μαρτίου.

Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι αυθαίρετη και καταχρηστική η χρονική τήρηση του νόμου.

Το λογικό είναι να διοριστούν οι συνάδελφοι των οποίων οι θέσεις μεταβιβάστηκαν έως 1 Μαρτίου από τις Περιφέρειες (πρώην Νομαρχίες) στο Υπουργείο, βάση αριθμού πρωτοκόλλου.

Πρέπει να κινηθούν νομικά οι άμεσα θιγόμενοι! 
Σωστή θα ήταν μια μαζική κινητοποίηση από τους συναδέλφους στην αναμονή αλλά η έως τώρα συλλογικότητα δεν μας ενθαρρύνει... 

Οι υπό διορισμό σε προσωποπαγή θέση μόνο στη Νομαρχία Αθηνών είναι 52 θέσεις... Σε όλη την Ελλάδα;

2 σχόλια:

  1. TI PROSWPOPAGEIS THESEIS KAI VLAKEIES!H LYSH EINAI MIA EIDIKOTHTA KAI STA MEGALA IDIWTIKA NOSOKOMEIA!KAI SIGOYRA H POIOTHTA EKPAIDEYSHS THA EINAI KALYTERH APO AYTH POY PAREXOUN TA DHMOSIA...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε σίγουρα είναι μια πρόταση ριζοσπαστική που θα έδινε λύση στο πρόβλημα!

    Ωστόσο με ένα ανώνυμο σχόλιο πιστεύεις πως θα αφυπνίσεις συνειδήσεις;

    Πρέπει να καταλάβουμε πως η συμμετοχή, ο διάλογος, η σύνθεση, η ομοψυχία είναι η βασική αρχή για να ξεκολλήσουμε από ένα βαλτωμένο και παρωχημένο σύστημα Υγείας.

    Χρειάζεται συνεχής, συστηματική, εντατική και προπαντός ομαδική και παραγωγική προσπάθεια, μέσα από μία συναινετική και αρμονική συνεργασία.
    Ας το προσπαθήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή