Επιστολή του ΙΣΑ στον πρόεδρο του ΟΠΑΔ

Τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Δ                                      Αθήνα, 16.9.2010
Κο Κυριάκο Σουλιώτη
Μακεδονίας 8
ΑΘΗΝΑ


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο πρόβλημα της καθυστέρησης αποπληρωμής των δεδουλευμένων στους συμβεβλημένους με τον Ο.Π.Α.Δ. ιατρούς, που ξεπέρασε κάθε όριο υπομονής και ανοχής και υπερβαίνει τους 12 μήνες.

Η επιεικώς απαράδεκτη αυτή κατάσταση κρατά σε οικονομική ομηρία χιλιάδες μαχόμενους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, οι οποίοι με συνέπεια υπηρετούν τους ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ. και μάλιστα με εξευτελιστικές αμοιβές που ισχύουν από το 1991.

Διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες του Υ.Υ.Κ.Α. και Διοικήσεις του Ο.Π.Α.Δ., δεσμεύονται για την εξεύρεση μιας μέσης λογικής λύσης και μέχρι σήμερα καμία απ’αυτές δεν έχει υλοποιηθεί και η όλη κατάσταση έχει λάβει τη μορφή πρωτοφανούς εμπαιγμού.

Από τις αρχές του μήνα κυριολεκτικά ο Ι.Σ.Α. κατακλύζεται από διαμαρτυρίες ιατρών για τη συνεχιζόμενη προκλητική απαξίωση του ιατρικού έργου και την υποβάθμιση της υγείας του Λαού, με ενέργειες όπως αυτή του αποκλεισμού 200 και πλέον εξετάσεων από τις λίστες του Ο.Π.Α.Δ. χωρίς καμιά επιστημονική βάση και τεκμηρίωση.

Η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο απροχώρητο, το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. με απόφασή του ζητά ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τη Διοίκηση του Ο.Π.Α.Δ., την οποία θεωρούμε χρήσιμη και εποικοδομητική, πριν προχωρήσουμε ως Ι.Σ.Α. στη λήψη οριστικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της άκρως δυσάρεστης διαιωνιζόμενης αυτής κατάστασης.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ                                                             ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου