Εχει γραφτεί κατά καιρούς ότι δεν είναι γνωστός ο αριθμός των δημοσίων υπαλήλων, πρώτο ψέμα.
Γνωρίζω ότι κάθε Μάρτιο όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου εδώ και 12 χρόνια στέλνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών , καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο , αλλά και στα υφιστάμενα Υπουργεία τον ακριβή αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων, κατά κλάδο , ηλικία και έτη υπηρεσίας, επίσης των αριθμό των συνταξιοδοτηθέντων, και τον αριθμό των προσλαμβανόμενων με σημείο αναφοράς την 31.12. του προηγούμενου έτους.
Συνεπώς ή τα στοιχεία αυτά δεν τα κοίταξε ποτέ κανένας, και πήγαιναν στον κάλαθο των αχρήστων, οπότε είναι όλοι ανίκανοι, ή εσκεμμένα έχει δημιουργηθεί όλος αυτός ο θόρυβος και είναι όλοι επικίνδυνοι.
Να δηλώσουν λοιπόν οι υπάλληλοι αυτά που τους ζητούνται, δεν διαφωνώ καθόλου. Το ΑΦΜ όμως τι χρειάζεται, μου θυμίζει λίγο Μεγάλο Αδελφό, με ένα κλικ θα γνωρίζουν κάποιοι άνθρωποι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Τα στοιχεία αυτά ποιοι θα τα βλέπουν?
Οι……… υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών που απέκρυπταν τα περιουσιακά τους στοιχεία και δεν έκαναν δήλωση φόρου?
Πόσο προστατευμένο είναι το σύστημα, όταν ακούμε τι γίνεται με τους χάκερ, εδώ στο Πεντάγωνο μπήκαν. Πόσο εύκολο θα είναι να «πουλήσει» κάποιος στοιχεία? Η Υπηρεσία Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων είναι ενήμερη και έχει δώσει άδεια για όλη αυτή την ιστορία? Χρειάζονται ειδικές άδειες για όσους επεξεργάζονται τέτοια στοιχεία.
Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι ενήμερος για την όλη διεργασία , είναι σύμφωνος με όλα αυτά?
Δεν διαφωνώ καθόλου στο να υπάρχει διαφάνεια στο δημόσιο, ο δημόσιος λειτουργός πρέπει να είναι συνεπής με τον όρκο του.
Τα λαμόγια δεν έχουν θέση στο δημόσιο, όμως είναι αυτός ο τρόπος, ή κρύβονται και άλλα που δεν μπορούμε ίσως να σκεφτούμε?
Τα συνδικάτα πότε θα τοποθετηθούν επί του θέματος, γιατί τηρούν σιγή ιχθύος?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου