Δελτίο τύπου : Συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ειδικευομένων. Ανατροπή του υπό σχεδιασμό νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας με κάθε δυνατό μέσο.

Στη σημερινή γενική συνέλευση μετά από συζήτηση για την πορεία της επίσχεσης εργασίας έως τώρα και τη συμμετοχή στα διάφορα τμήματα, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφεία η πρόταση για την συνέχεια της κινητοποίησης ως έχει για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Δηλώνουμε σε αυτό το σημείο πως δε θα ανεχτούμε την κατάσταση όπως πάει να διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα να πληρώνονται δεδουλευμένες εφημερίες με καθυστέρηση 3, 4 ή και 5 μηνών και αυτές πετσοκομμένες. Σε περίπτωση που πάει να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της κινητοποίησης.

Επίσης με τη λογική της μεγαλύτερης δυνατής αποτελεσματικότητας στις επερχόμενες κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας, αποφασίστηκε σε περίπτωση μη καταβολής όλων των δεδουλευμένων εφημεριών έως την έναρξη τους, η συνέχεια της επίσχεσης εργασίας και κατά τη διάρκεια πιθανής απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας της ΟΕΝΓΕ για το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, με τη δυνατότητα σε κάθε μέλος να επιλέξει εάν θέλει να συνεχίσει για το συγκεκριμένο διάστημα την κινητοποίηση ως απεργία ή ως επίσχεση. Ο σκοπός είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή εκείνες τις ημέρες στις κινητοποιήσεις, αφού είναι γνωστό ότι σαν σύλλογος αντιτιθέμαστε ενεργά στο υπό σχεδιασμό νομοσχέδιο του υπουργείου.

Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο θα καταπατείται το 52ωρου εργασίας ανά εβδομάδα για τους ειδικευόμενους, που ορίζει ως ανώτατο όριο εργασίας για την ασφάλεια εραζόμενου και ασθενούς η ευρωπαϊκή νομοθεσία (και ως εκ τούτου τίθεται σαφώς ζήτημα νομιμότητας του, εάν δεν υπάρξει προηγουμένως ρητή συναίνεση του κλάδου μας μέσω κλαδικής συμφωνίας).

Επίσης πάλι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα καθιερωθεί ουσιαστικά η απλήρωτη εργασία πέραν των 7 εφημεριών το μήνα, αφού αυτές ναι μεν θα πρέπει να γίνουν για να λειτουργούν τα τμήματα, αλλά θα πρέπει να πληρώνονται από τα ιδία έσοδα του νοσοκομείου από τους ασφαλιστικούς φορείς (που ως γνωστό από την ίδρυση του Ε.Σ.Υ. ποτέ δεν έχουν δώσει λεφτά στα νοσοκομεία).

Τέλος δεν δεχόμαστε σύμφωνα με τους ίδιους σχεδιασμούς η υπερωριακή μας εργασία να θεωρηθεί επιδοματικό εισόδημα, που θα είναι έρμαιο στο γενικότερο πετσοκόμμα των κοινωνικών δικαιωμάτων και της επιδοματικής πολιτικής, που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό με την αγαστή συνεργασία των κυβερνώντων και του Δ.Ν.Τ.

Ζητάμε άμεσα από το υπουργείο την έναρξη διαλόγου με την ομοσπονδία μας για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης.

Η Γενική συνέλευση του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών του Νοσ. Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου