ΑΠΟ
ΤΟΝ Ι.Σ.Α
ΠΡΟΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ  ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ                    Αθήνα, 15.4.10
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα αναφερόμενα στις αντιδράσεις επιχειρηματικών συμφερόντων κατά της υπό ψήφιση τροπολογίας που κατέθεσε η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη και που φαίνεται να κινείται προς σωστή κατεύθυνση. 
Ο Ι.Σ.Α. δίδει  στη δημοσιότητα τις θέσεις του, όπως αυτές διαβιβάστηκαν εγγράφως στο Υ.Υ.Κ.Α. στις οποίες και εμμένει. 

Καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου, να προστατέψει τη Δημόσια Υγεία, το Ε.Σ.Υ. και να μην επιτρέψει το αγαθό της υγείας να καταστεί εμπόρευμα 
Οφείλει η  επίσημη πολιτεία να προστατέψει  τον Ιδιωτικό τομέα της υγείας από την άλωσή του από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τον΄Ελληνα γιατρό από τον επαγγελματικό του αφανισμό. 
Σύμφωνα με τις θέσεις του  ιατρικού κόσμου, οι Ιατρικές Εταιρείες δεν μπορεί να είναι εμπορικές εταιρείες οποιασδήποτε μορφής. 

Οι  ιατρικές εταιρείες  θα πρέπει να είναι  ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, στις οποίες θα συμμετέχουν  αποκλειστικά γιατροί. 
Επιβάλλεται να περιληφθεί στην τροπολογία υποχρέωση  των ολιγοπωλιακών  αλυσίδων Π.Φ.Υ. που  λειτουργούν παραρτήματα, όπως εντός ενός έτους περιοριστούν σε μία μόνο μονάδα, όπως ισχύει και για τους ιδιώτες γιατρούς. 

Περαιτέρω λεπτομέρειες περιέχονται στο επισυναπτόμενο σχετικό έγγραφο του Ι.Σ.Α. προς την Υπουργό Υγείας κ.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, της 5/2/10. 


Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ                                                               ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου