ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ 5μελους ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ.


Συνάδελφοι
Η χτεσινή σύσκεψη Διευθυντών υπό τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, κατέληξε σ' ένα πρόγραμμα εφημέριων το οποίο κοινοποιήθηκε σήμερα 23/2/10 και το οποίο «θεωρούν ότι αποτελεί το ελάχιστο όριο ασφαλείας λειτουργίας του Νοσοκομείου». Πέρα από επιμέρους παρατηρήσεις που θα μπορούσε κανείς να κάνει, πέρα από στενές «τοπικίστικες» ενστάσεις από τμήματα και μεμονωμένους συναδέλφους, προκύπτουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα τα οποία και θέτουμε υπόψη κάθε συναδέλφου:

   Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να είναι το minimum, έχει όμως μια οικονομική υπέρβαση κατά δήλωση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, κατά 400.000 € περίπου,  σε ετήσια βάση.

   Οι πιστώσεις για εφημερίες είναι δεδομένες, ανοίγονται και ελέγχονται κατά μήνα, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούν να μεταφερθούν -όπως γινόταν ως τώρα-για το τέλος του χρόνου οι δαπάνες, προσδοκώντας έκτακτες πιστώσεις.

   Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δέσμευση από πλευράς Υπουργείου, πως στη πορεία θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

   Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν πως όσοι συνάδελφοι εφημερεύσουν με βάση αυτό το πρόγραμμα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πως δεν θα πληρωθούν.

   Σημειώστε πως οι εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, είναι στον αέρα, αφού οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι της τάξης των 320-330.000€ τον μήνα και η διαθέσιμη πίστωση είναι 256.349,68€.

Είναι παραπάνω από φανερό πως οδηγούμαστε -αν δεν αντιδράσουμε- σε εφημεριακό κραχ και κατάρρευση του ΕΣΥ. Ο μόνος συλλογικός τρόπος αντίδρασης, είναι η εφαρμογή της απόφασης της ΟΕΝΓΕ για όλη τη χώρα:

Τέσσερεις εφημερίες ανά γιατρό (ειδικευμένο ή ειδικευόμενο) κατά μήνα, από τον Μάρτιο και για όσες μέρες του μήνα καλύπτουμε.

Συνάδελφοι, είναι ώρες ευθύνης για όλους. Η επιλογή του να εφημερεύετε απλήρωτοι ή να αντισταθείτε, είναι δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου