Αναθεωρημένες συστάσεις για τη διάγνωση του διαβήτη από την ADA



Η American Diabetes Association (ADA) τις αναθεωρημένες συστάσεις της κλινικής πρακτικής για τη διάγνωση του διαβήτη προώθηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης A1c (A1c), ως μια ταχύτερη, πιο εύκολο διαγνωστικό τεστ που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των ασθενών και αδιάγνωστες εντοπιστούν καλύτερα οι ασθενείς με prediabetes. Οι νέες συστάσεις 29 Δεκ δημοσιεύθηκαν στο συμπλήρωμα για τον Ιανουάριο του Diabetes Care.


"Πιστεύουμε ότι η χρήση της A1c, επειδή δεν απαιτεί νηστεία, θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους για να ελεγχθεί για διαβήτη τύπου 2 και να συμβάλει στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των ανθρώπων που ζουν αδιάγνωστες αλλά με αυτό το χρόνιο και δυνητικά απειλητική για τη ζωή ασθένεια , "Richard M. Bergenstal, MD, ADA Προέδρου της ιατρικής και της επιστήμης, ανέφερε σε δελτίο ειδήσεων. "Επιπλέον, η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην ποιότητα ενός προσώπου της ζωής. Σε αντίθεση με πολλές χρόνιες παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, που όντως είναι δυνατόν να αποφευχθούν, στο βαθμό που οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που, ενώ τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι ακόμα στο φάσμα προ-διαβήτη. "

Η δοκιμή A1c, το οποίο μετρά μέσα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, για περίοδο μέχρι 3 μήνες, είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν μόνο για την αξιολόγηση γλυκαιμικός έλεγχος με το χρόνο. Μια A1c επίπεδο του 5% περίπου δηλώνει την απουσία του διαβήτη, και σύμφωνα με το αναθεωρημένο τεκμηριωμένων κατευθυντήριων γραμμών, μία A1c βαθμολογία 5,7% στο 6,4% δείχνει prediabetes, και ένας A1c επίπεδο του 6,5% ή περισσότερο δείχνει την παρουσία του διαβήτη.
Για βέλτιστη γλυκαιμικός έλεγχος, η συνιστώμενη στόχος ΣΑ για τους περισσότερους ανθρώπους με διαβήτη είναι ένα A1c επίπεδο που δεν υπερβαίνει το 7%. Εκφράζεται η ελπίδα ότι η επίτευξη αυτού του στόχου θα βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών σχετίζονται με τον διαβήτη επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένων νεφροπάθεια, νευροπάθεια, αμφιβληστροειδοπάθεια, και ουλίτιδα.
Σε αντίθεση με τον έλεγχο της γλυκόζης νηστείας στο πλάσμα και την προφορική δοκιμασία ανοχής γλυκόζης, A1c δοκιμή δεν απαιτεί ολονύκτια νηστεία. Η συμμόρφωση με ανίχνευσης μπορεί επομένως να βελτιωθεί με τη χρήση της δοκιμής A1c, η οποία μπορεί να προσδιοριστεί από ένα μόνο nonfasting δείγμα αίματος.


Αλλαγές Σύσταση για το 2010

Συγκεκριμένες αλλαγές στο 2010 Κλινική Πρακτική συστάσεις έχουν ως εξής:
Ένα τμήμα για τον διαβήτη που σχετίζονται με κυστική ίνωση έχει προστεθεί στο "Πρότυπα ιατρικής περίθαλψης σε διαβήτη." Νέα στοιχεία έχουν δείξει ότι η έγκαιρη διάγνωση της κυστικής ίνωσης που σχετίζονται με τον διαβήτη και την επιθετική θεραπεία με ινσουλίνη έχει μειωθεί το χάσμα στη θνησιμότητα μεταξύ των ασθενών με κυστική ίνωση και δεν με διαβήτη και έχουν εξαλείψει τη διαφορά φύλου στα ποσοστά θνησιμότητας. Νέες συστάσεις για την κλινική διαχείριση της κυστικής ίνωσης που σχετίζονται με το διαβήτη, με βάση ένα συνέδριο 2009 συναίνεσης, θα δημοσιευθεί το 2010 σε μια συναινετική έκθεση.

Αναθεώρηση του τμήματος "διάγνωση του διαβήτη» περιλαμβάνει τώρα τη χρήση του A1c επίπεδο για τη διάγνωση του διαβήτη, με σημείο αποκοπής του 6,5%.

Το τμήμα πρώην ονομάζεται "Διάγνωση της προ-διαβήτης» είναι το όνομα "τώρα Κατηγορίες αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη." Κατηγορίες που υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο για μελλοντική διαβήτη περιλαμβάνουν πλέον ένα A1c φάσμα του 5,7% σε 6,4%, καθώς και διαταραγμένη γλυκόζη νηστείας και επίπεδα διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη.

Αναθεωρήσεις στην ενότητα "ανίχνευση και διάγνωση του GDM [εγκυμοσύνης Σακχαρώδης Διαβήτης]" περιλαμβάνει τώρα μια συζήτηση σχετικά με πιθανές μελλοντικές αλλαγές σε αυτή τη διάγνωση, σύμφωνα με διεθνή συναίνεση. Screening συστάσεις για τον διαβήτη κύησης είναι να χρησιμοποιούν ανάλυση κινδύνου παράγοντας και προφορική δοκιμασία ανοχής γλυκόζης, κατά περίπτωση. Γυναίκες διαγνωστεί με διαβήτη κύησης θα πρέπει να εξετάζονται για διαβήτη 6 - 12 εβδομάδες μετά τον τοκετό και θα πρέπει να έχουν μετέπειτα έλεγχο για την ανάπτυξη διαβήτη ή prediabetes.


Οι εκτεταμένες αναθεωρήσεις για το τμήμα "Diabetes Self-Management Education", με βάση νέα αποδεικτικά στοιχεία. Γκολ του διαβήτη αυτο-διαχείρισης της εκπαίδευσης είναι να βελτιωθεί η συμμόρφωση με τη συνήθη θεραπεία, για την εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με τις κατάλληλες γλυκαιμικό στόχους, και να αυξηθεί το ποσοστό των ασθενών που πέτυχαν επίπεδα στόχου A1c.

Εκτεταμένες αναθεωρήσεις στην ενότητα "Antiplatelet όργανα" εκφράζουν τώρα στοιχεία από πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι σε μέτριας ή των ασθενών με χαμηλό κίνδυνο, ασπιρίνη είναι αμφίβολο όφελος για την πρωτογενή πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Η αναθεωρημένη σύσταση είναι να εξετάσει αγωγή ασπιρίνη ως πρωταρχική στρατηγική για την πρόληψη σε ασθενείς με διαβήτη που διατρέχουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, που ορίζονται ως 10-κινδύνου χρόνια μεγαλύτερο από 10%. Οι ασθενείς που διατρέχουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο περιλαμβάνουν άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών ή γυναίκες άνω των 60 ετών με τουλάχιστον 1 επιπλέον σημαντικό παράγοντα κινδύνου.

Βυθού φωτογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στρατηγική ελέγχου για αμφιβληστροειδοπάθεια, όπως περιγράφεται στην ενότητα "Αμφιβληστροειδοπάθεια προσυμπτωματικό έλεγχο και θεραπεία." Ωστόσο, αν και υψηλής ποιότητας φωτογραφίες βυθού εντοπίσετε τις περισσότερες κλινικά σημαντική διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως υποκατάστατο για την αρχική και συνολική εξέταση διαστολή των ματιών. Αμφιβληστροειδούς εξετάσεις πρέπει να διενεργούνται σε ετήσια βάση ή τουλάχιστον κάθε 2 έως 3 έτη μεταξύ των ασθενών με χαμηλό κίνδυνο υπό κανονικές συνθήκες τα αποτελέσματα των εξετάσεων μάτι στο παρελθόν.

Εκτεταμένες αναθεωρήσεις στην ενότητα "Diabetes Care στο Νοσοκομείο" ερώτημα τώρα όφελος των πολύ αυστηρών στόχων γλυκαιμικού ελέγχου σε ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, με βάση τα νέα στοιχεία.

Οι εκτεταμένες αναθεωρήσεις για την ενότητα «Στρατηγικές για τη βελτίωση Diabetes Care", με βάση νεότερα στοιχεία. Επιτυχείς στρατηγικές για τη βελτίωση της φροντίδας του διαβήτη, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των μέτρων της διαδικασίας, όπως η μέτρηση της A1c επίπεδα, τα επίπεδα των λιπιδίων και της αρτηριακής πίεσης, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Παράδοση διαβήτη αυτο-εκπαίδευσης διαχείριση.

Έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών πρακτικής που έχει αναπτυχθεί με τη συμμετοχή των επαγγελματιών της υγειονομικής περίθαλψης και θα τους έχει άμεση πρόσβαση στο σημείο της υπηρεσίας.

Χρήση των καταλόγων του mirroring κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της τήρησης των προτύπων της περίθαλψης.

Συστήματα αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της παροχής αυτοματοποιημένων υπενθυμίσεις στους επαγγελματίες υγείας και οι ασθενείς και τον έλεγχο και την ανατροφοδότηση της διαδικασίας και των δεδομένων αποτέλεσμα για τους παρόχους.

Προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας, στην οποία είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ή άλλους κύκλους της ανάλυσης και παρέμβασης σε συνδυασμό με τα δεδομένα απόδοσης πάροχο.

Αλλαγές πρακτική, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πρόσβαση στο σημείο της φροντίδας A1c δοκιμή, προγραμματισμός προγραμματισμένες επισκέψεις διαβήτη, και την ομαδοποίηση ειδικές επισκέψεις διαβήτη σε συγκεκριμένες ώρες.

Παρακολούθησης των συστημάτων είτε με ηλεκτρονικό ιατρικός φάκελος ασθενούς ή μητρώου για να βελτιώσει την τήρηση των προτύπων της περίθαλψης.

Διαθεσιμότητα της υπόθεσης ή (κατά προτίμηση) φροντίδα των υπηρεσιών διαχείρισης με νοσοκόμους, φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας μη ιατρούς μετά από εμπεριστατωμένους αλγορίθμους υπό την επίβλεψη γιατρού.


«Οι πιο επιτυχημένες πρακτικές που έχουν μια θεσμική προτεραιότητα για την ποιότητα της περίθαλψης, τη συμμετοχή όλων των υπαλλήλων στις πρωτοβουλίες τους, επανασχεδιασμό του συστήματος παράδοσής τους, να ενεργοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους ασθενείς τους, και της χρήσης ηλεκτρονικών εργαλείων μητρώων υγείας," οι συντάκτες των κατευθυντήριων οδηγιών ολοκλήρωσαν. "Είναι σαφές ότι η βέλτιστη διαχείριση του διαβήτη απαιτεί μια οργανωμένη και συστηματική προσέγγιση και τη συμμετοχή του μια συντονισμένη ομάδα ειδικών στον τομέα της υγείας που εργάζονται σε ένα περιβάλλον όπου οι ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν προτεραιότητα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου