Συγχώνευση Alapis - Γερολυμάτου


Εγκρίθηκε, με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, η συγχώνευση της Alapis και της 100% θυγατρικής της, ΠΝΓ Γερολυμάτος, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.


Η Alapis ανακοίνωσε, την Πέμπτη, την εξαγορά του 50% της τουρκικής Genesis Ilac, η οποία, όπως τονίζεται, προχώρησε και στην απόκτηση του επιχειρηματικού κλάδου που αφορά την εμπορία generic προϊόντων της Sambrook Φαρμακευτική. 

Η Alapis απέκτησε το 50% της Genesis Ilac έναντι 1,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για φαρμακευτική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2000 και έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη.

Το χαρτοφυλάκιο της Genesis Ilac αποτελείται από φαρμακευτικά και ΟΤC προιόντα (Sinomarin, Basiscream, Pulvo, Septrin, Actiq, Rinopanteina, Predictor, Mentopin, Calcimed D3, Cevitthot και Denol), τα οποία προωθούνται κυρίως σε παιδιάτρους, ΩΡΛ, παθολόγους, δερματολόγους και ογκολόγους.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 70 άτομα (κυρίως ιατρικούς επισκέπτες ), ενώ το 2008 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 8,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜS, η εταιρεία κατατάσσεται με βάση τις πωλήσεις του 2008 στην 61η θέση επί συνόλου 309 φαρμακευτικών εταιρειών. 

Παράλληλα, η 100% θυγατρική εταιρεία της Alapis, Sambrook Med Ανώνυμη Φαρμακευτική Εταιρεία, εξαγόρασε από την εταιρεία Sambrook Φαρμακευτική Ανώνυμη Εταιρεία έναντι 75.000 ευρώ, τον επιχειρηματικό κλάδο που αφορά την εμπορία generic προϊόντων της φαρμακευτικής εταιρείας «SANDOZ» και υπέγραψε σύμβαση διανομής και προώθησης των generic προϊόντων της Sandoz GmbH στις θεραπευτικές κατηγορίες της καρδιολογίας, οστεοπόρωσης, γαστροπροστασίας, διαβήτη και αντιβίωσης. 

Εξάλλου, η Alapis εξαγόρασε το υπολειπόμενο 40% της θυγατρικής της εταιρείας ΜΕΝΤΙΜΕΚ Α.Ε., το οποίο κατείχε μέχρι τώρα η Dilaco A.E., 100% θυγατρική εταιρεία της Alapis. Η Alapis κατέχει πλέον άμεσα το 100% της ΜΕΝΤΙΜΕΚ Α.Ε. 

Τέλος, σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της δραστηριότητας των απορρυπαντικών και καλλυντικών της εταιρείας DALL A.E.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου