ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί για τις εφημερίες τους
Προβλήματα σε εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας και παραμένουν τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κόσμου. Οι γιατροί περιμένουν την επίσημη έγγραφη διαβεβαίωση πως θα πληρωθούν τις εφημερίες που τους χρωστούν από το Μάρτιο, προκειμένου να σταματήσουν την κινητοποίησή τους.

«Η επίσχεση συνεχίζεται, γιατί δεν έχει λυθεί το πρόβλημα», μας ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ στη Μεσσηνία Χρήστος Λιαράκος - και σημείωσε πως επιδιώκουν λύση μέσω της ομοσπονδίας τους. Για το λόγο αυτό συναντήθηκαν με το διοικητή του νοσοκομείου Δημοσθένη Σωτηρόπουλο.

«Τον ενημερώσαμε για ένα έγγραφο από την ομοσπονδία μας, με το οποίο προσπαθούμε για τη λύση», ανέφερε ο κ. Λιαράκος και πρόσθεσε: «Μας απάντησε ότι δεν ανακατεύεται και να το πάμε εμείς στην επίτροπο. Θα μπορούσε να συμβουλευτεί τη νομική του υπηρεσία και να το προωθήσει, αλλά... Θα το πάμε εμείς στην επίτροπο. Περιμένουμε το επίσημο έγγραφο του υπουργείου με τα 100.000 ευρώ, για να εγκρίνει η επίτροπος την πληρωμή των εφημεριών μας».

Ο πρόεδρος των ειδικευμένων γιατρών επιβεβαίωσε τα προβλήματα που υπάρχουν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, στα τακτικά χειρουργεία και σε κλινικές του νοσοκομείου, καθώς επίσχεση πραγματοποιούν και οι ειδικευόμενοι.

Το σωματείο των ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Η επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών, ως νόμιμο δικαίωμά τους, συνεχίζεται διότι δεν υπάρχει έως σήμερα εξέλιξη σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους, παρότι έχει εξαντληθεί εκ μέρους τους κάθε προσπάθεια για επίλυση του ζητήματος. Θα θέλαμε ακόμα μια φορά να ζητήσουμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται, στην προσπάθειά μας για την διεκδίκηση του αυτονόητου». Γ.Σ.


Στο “χορό” και οι νοσηλευτές

Kινητοποιήσεις για τις υπερωρίες που τους οφείλονται από το Μάρτιο ξεκινούν από σήμερα, σε πιο ήπια μορφή, και οι άλλοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας (νοσοκόμες, νοσηλευτές κ.λπ.) Από τις 10 έως τις 11 πρωί, το Σωματείο Εργαζομένων πραγματοποιεί στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των Επειγόντων Περιστατικών, για τη μη καταβολή των υπερωριών του Μαρτίου. Την ίδια ώρα στάση εργασίας πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας.


eleftherianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου