Ένταξη στρατιωτικών στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 10-2-2020 ξεκινάει η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας . Οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΥΠΕΘΑ, καθώς και των εμμέσων μελών τους, θα εκδίδονται έχοντας ως ασφαλιστικό φορέα "Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ)", "Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ)", "Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ)" κατ αντιστοιχία με το σώμα στο οποίο υπηρετεί ο ασφαλισμένος.


Διευκρινίζεται ότι η συνταγογράφηση των άμεσα ασφαλισμένων του ΥΠ.ΕΘ.Α. (εν ενεργεία στρατιωτικοί) διενεργείται από ιατρούς στρατιωτικής μονάδας, στρατιωτικού νοσοκομείου ή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών κρατικού νοσοκομείου. Σε κάθε άλλη περίπτωση συνταγογράφηση διενεργείται μόνο κατόπιν βεβαίωσης/παραπομπής από ιατρό στρατιωτικής μονάδας.

Επίσης, οι συνταγές ασφαλισμένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτελούνται επί πιστώσει σε φαρμακεία στρατιωτικών νοσοκομείων, κρατικών νοσοκομείων καθώς και σε συμβεβλημένα με το ΥΠ.ΕΘ.Α. ιδιωτικά φαρμακεία. Στα λοιπά, μη συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία η δαπάνη φαρμάκων καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο, ο οποίος αιτείται στη συνέχεια αποζημίωση από τον ασφαλιστικό του φορέα.

Αναλυτικότερα πατήστε εδώ γιά οδηγίες 

1 σχόλιο: