Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης

Ημερήσιο όριο 60 ευρώ - Περιορισμοί στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό - Πρόβλεψη να ανοίξουν τα ATM αργά το βράδυ της Δευτέρας


Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας το κλείσιμο των τραπεζών θα ισχύει από σήμερα, Δευτέρα, έως και τις 6 Ιουλίου και αφορά εκτός από τις τράπεζες, ελληνικές και ξένες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όλα τα Ιδρύματα πληρωμών ηλεκτρονικού χρήματος.



Σύμφωνα με το ΦΕΚ, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το κλείσιμο των πιστωτικών ιδρυμάτων μπορεί να παραταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας. 

Το ημερήσιο όριο για αναλήψεις από τα ΑΤΜ προσδιορίζεται στα 60 ευρώ ανά κάρτα 
και τα ΑΤΜ θα τεθούν σε λειτουργία εντός 12 ωρών από την πρώτη ημέρα που θα ισχύσει η ΠΝΠ.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για πληρωμές αποκλειστικά και μόνο στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, οι συναλλαγές μέσω web banking θα επιτρέπονται για πληρωμές μόνο στο εσωτερικό της χώρας.

Όσον αφορά στις αναλήψεις μετρητών μέσω καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό, τα όρια ανάληψης θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Εκτός των παραπάνω δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη τραπεζική εργασία. 

Επιπλέον, θα συσταθεί επιτροπή έγκρισης τραπεζικών συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα εγκρίνει συναλλαγές στο εξωτερικό, όπως πληρωμή ιατρικών εξόδων ή εισαγωγή φαρμακευτικών ειδών.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας για δάνεια που λήγουν την περίοδο που οι τράπεζες θα είναι κλειστές.



Το ΦΕΚ για τα capital controls στις τράπεζες 


7 σχόλια:

  1. Πρωτη φορα 60 ευρω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΓΚΑ ΤΩΡΑ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΜΕ 60 ΕΥΡΩ.......?ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΜΠΙΓΚ.........ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ε ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρωτη φορα θα μαθετε να καλλιεργειτε οτι τρωτε γατακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ?ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ....ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ......Ο ΒΟΦΡΟΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΤΡΕΦΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ? ΣΑΜΑΡΟΠΑΤΟΥΛΟΕΙΔΕΣ ΕΟΠΥΥΟΕΙΔΕΣ ΜΗ ΕΤΕΡΟΣΥΜΒΑΣΟΕΙΔΕΣ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΥΜΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ Υ....... .ΟΥΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή