Πέθανε νεογέννητο ΒΡΕΦΟΣ στην Κω! - (Τι δηλώνει η Αγγλίδα τουρίστρια & ΝΕΕΣ αλληλοκαταγγελίες - Στον Εισαγγελέα η υπόθεση)

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα έχει προκαλέσει θάνατος νεογέννητου βρέφους έπειτα από πρόωρο τοκετό (8 μηνών κύησης) Αγγλίδας τουρίστριας στο Νοσοκομείο Κω.

Το θέμα παίρνει όμως άλλες διαστάσεις καθώς υπάρχουν αλληλοκαταγγελίες ανάμεσα στο Νοσοκομείο και εταιρεία τουριστοϊατρικής.

Από τη μία υπάρχει επιστολή που μας εστάλη από "Αναγνώστη" και αναφέρει το περιστατικό ως εξής (επιρρίπτοντας ευθύνες στην εταιρεία τουριστοϊατρικής):

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Όπως έχει καταγγείλει η Αγγλίδα υπήκοος DENDLE EVE στο Αστυνομικό τμήμα Κω ευρισκόμενη σε καλοκαιρινές διακοπές στο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα....., έγκυος στον 8 μήνα εξετάσθηκε από ψευτογυναικολογο υπάλληλο της εταιρείας ......( με δραστηριότητα στην τουριστοιατρικη ) με αποτέλεσμα πρόωρο τοκετό.

Ο πρόωρος τοκετός είχε θύμα το βρέφος το όποιο πέθανε στο αεροπλάνο του ΕΚΑΒ στη προσπάθεια να φτάσει σε μεγάλο Νοσοκομείο των Αθηνών.

Το συμβάν έλαβε χώρα 08-06-2015

η έγκυος λόγω αδιαθεσίας ενημέρωσε τη reception του ξενοδοχείου ...... ότι χρειάζεται γυναικολόγο αντί για γυναικολόγο κάλεσαν την .......- τουριστοιατρική όπου ο ιατρός υπάλληλος της εν λόγω εταιρείας τη διαβεβαίωσε ότι ήταν γυναικολόγος, την εξέτασε 2 φορές από τον κόλπο μέσα στο ασθενοφόρο ενώ η έγκυος είχε σοβαρό πρόβλημα με τον πλακούντα της. Η πράξη αυτή από τον ψευτογυναικολόγο προκάλεσε πρόωρο τοκετό με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η Αγγλίδα έκανε αναφορά στο αστυνομικό τμήμα ΚΩ και ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει για να σωθεί ο κόσμος. Η εταιρεία αυτή έχει απασχολώ συνεχώς και προκαλεί αλλά έχει πλάτες πολιτικές γνωριμίες και τη ανοχή του ιατρικού συλλόγου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η μητέρα στρέφεται κατά του Νοσοκομείου Κω για ολιγωρία...

Από την άλλη πλευρά όμως (από την εταιρεία τουριστοϊατρικής) προσκομίζεται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ υπογεγραμμένη από την Αγγλίδα τουρίστρια δύο μέρες μετά τον θάνατο του παιδιού της, η οποία δηλώνει ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τον συγκεκριμένο ιατρό της εταιρείας (τουριστοϊατρικής) που την εξέτασε. Συν το ενημερωτικό δελτίο ασθενών από την μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου με ημερομηνία 11/6 όπου αναφαίρεται η διάγνωση (στις φωτό το σχετικό δελτίο) , οι εξετάσεις και η καισαρική τομή(ΚΤ) που έγινε στις 9/6 ώρα 20:40, αλλά δεν αναφαίρονται οι ώρες εξέτασης, όπως επίσης ότι εκλήθη το ΕΚΑΒ και ότι το βρέφος (βάρους 1.745γρ) τελικά κατέληξε.
picture_000000022w22Y015xc00022002
Η Αγγλίδα τουρίστρια στην καταγγελία της έχει στραφεί κατά του Νοσοκομείου Κω, επισημαίνοντας ότι εισήχθη στις 8/6/15 , 4 η ώρα το απόγευμα και η εξέταση της από ιατρό του Νοσοκομείου έγινε 25 ώρες αργότερα (9/6/15, 5 η ώρα το απόγευμα), ενώ το άτυχο βρέφος επιχειρήθηκε να διακομισθεί στην Αθήνα μέσω ΕΚΑΒ αργά τη νύχτα της ίδιας μέρας, αλλά τελικά κατέληξε στη διαδρομή...
(Η υπεύθυνη δήλωση της Αγγλίδας μητέρας του άτυχου βρέφους για την εταιρεία τουριστοϊατρικής και τον γιατρό που την εξέτασε:
picture_000000001w22Y015xc00022001
picture_000000017w22Y015xc00022001
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η Αγγλίδα μητέρα του άτυχου βρέφους φέρεται να άλλαξε (για άγνωστους λόγους) την αρχική κατάθεση της στις 9/6/15 μόλις κλήθηκε έπειτα από καταγγελία η Αστυνομία στο Νοσοκομείο και επιλήφθηκε της υπόθεσης, η οποία είναι η παρακάτω: (επιρρίπτει ευθύνες στον συγκεκριμένο γιατρό της εταιρείας τουριστοϊατρικής ότι της ζήτησε να μπει στο ασθενοφόρο της εταιρείας όπου και της έκανε κολπική εξέταση, μέσα στο ασθενοφόρο λέγοντας της ότι δεν χρειάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στην συνέχεια λέει ότι έπειτα από 6 ώρες (την ίδια μέρα 8/6) καθώς διαπίστωσε αιμορραγία ζήτησε από τη ρεσεψιόν να καλέσει εκ νέου το ασθενοφόρο (κάλεσαν εκ νέου την ίδια εταιρεία) και εξετάστηκε εκ νέου ενδοκολπικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από τον ίδιο γιατρό, ο οποίος και της είπε ότι έπρεπε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο). Εκεί πληροφορήθηκε -όπως αναφέρει- ότι ο άνθρωπος που την εξέτασε δεν ήταν γυναικολόγος... Κλείνοντας λέει ότι επιφυλάσσεται να διεκδικήσει τα δικαιώματα της με οποιαδήποτε νομική ενέργεια που θα ακολουθήσει.
picture_000000055w22Y015xc00022004
picture_000000041w22Y015xc00022004
Τώρα τι μεσολάβησε και άλλαξε την κατάθεση της δύο ημέρες μετά (και στρέφεται κατά του νοσοκομείου) όπως αναφέρουν οι πρώτοι καταγγέλοντες δεν γνωρίζει κανείς.

Επίσης σε ότι αφορά το ενημερωτικό δελτίο του νοσοκομείου γίνεται γνωστό ότι αφορούσε μόνο τη μητέρα, αντίστοιχο δελτίο για την κατάληξη του άτυχου βρέφους υπάρχει από ιδιώτη παιδίατρο και τους γιατρούς που το εξέτασαν και δεν αποκρύπτεται τίποτα.

Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη...

ΠΗΓΗ: http://www.aegeanews.gr/

2 σχόλια:

  1. Η αλυσίδα Τουριστοιατρικής Εταιρίας(μέ ανειδίκευτους γιατρούς)-έυπιστες Ασφαλιστικές εταιρίες εξωτερικού(πού κάνουν Σύμβαση με τούς προηγούμενους)-εκβιασμός ή μιζάρισμα Διευθυντών ξενοδοχείων-συνενοχή Ρεσεψιόν,είναι πολύ ισχυρή καί αντέχει σέ τέτοια σκάνδαλα και άλλα τόσα.
    Ας ήταν πιό απαιτητικοί ή πονηρεμένοι οι βραχιολάτοι "τουρίστες" καί θά σούλεγα εγώ αν η αλυσίδα αυτή θά κράταγε τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8 ΜΗΝΩΝ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΞΕΝΗ............ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ........ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ...........8 ΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή