Παν.Κουρουμπλής: Σε δύο μήνες πιλοτικά το σχέδιο της ΠΦΥ

Σε τρεις περιοχές της χώρας, αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε δύο μήνες από σήμερα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Τετάρτη, στο συνέδριο Athens Health Forum.
Πρόκειται για την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Ο υπουργός, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προσθέτοντας ότι «Σύστημα Υγείας που θέλει να λέγεται σύστημα, χωρίς ΠΦΥ δεν μπορεί να υπάρξει».
Ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε επίσης στις 4.500 προσλήψεις στην επέκταση της θητείας των επικουρικών και στη μείωση του χρόνου προσλήψεων γιατρών συνολικά. Μάλιστα τόνισε ότι θα ζητήσει από τους Ιατρικούς Συλλόγους προτάσεις προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιούνται ακόμη πιο γρήγορα οι προσλήψεις.

«Χρήματα για τις προσλήψεις υπάρχουν πάντως», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας.
To συνέδριο Athens health Forum που πραγματοποιείται από το πρωί της Τετάρτης- την επιμέλεια του οποίου έχει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης- επικεντρώνεται στις νέες προκλήσεις στο χώρο της υγείας και με βάση τα νέα δεδομένα, οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν λύσεις, προκειμένου να παραµείνει βιώσιµο το Ε.Σ.Υ. και να γίνει πιο αποτελεσµατική η πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας στη χώρα µας. Στο συνέδριο θα συζητήθηκαν ζητήµατα που αφορούν στην πολιτική του φαρµάκου, τόσο του Ελληνικού όσο και του εισαγόµενου, την τιµολόγησή του και τα πιθανά οφέλη για την οικονοµία και για τους ασφαλισµένους.
Σημαντικό πεδίο συζήτησης αποτέλεσε επίσης, η αναπτυξιακή προοπτική στον τοµέα της έρευνας και των νέων τεχνολογιών που αποτελούν βασικό μηχανισμό παραγωγής νέας επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο άσκησης της ιατρικής και να αποφέρει μέγιστο όφελος για τους ασθενείς.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου