Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά μπορεί να κοστίσει πολλές ζωές


Περίπου 80.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν αν υπήρχε «εκτεταμένη έξαρση» μιας μόλυνσης του αίματος ανθεκτικής στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με έγγραφο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Εθνικό Μητρώο Κινδύνου έκτακτης ανάγκης λέει ότι μια τέτοια επιδημία αναμένεται ότι θα μπορούσε να χτυπήσει 200.000 άτομα - και τα 2/5 από αυτά «θα μπορούσαν να πεθάνουν».

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι «υψηλός αριθμός θανάτων θα μπορούσε επίσης να αναμένεται» από άλλες μορφές της ανθεκτικής λοίμωξης.

Προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος μόλυνσης θα μπορούσε να κάνει «ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιατρικής» ανασφαλές. 

Το έγγραφο από το γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου λέει ότι ο αριθμός των μολύνσεων είναι «περίπλοκος» λόγω της μικροβιακής αντοχής και αναμένεται «να αυξηθεί σημαντικά κατά τα επόμενα 20 χρόνια».

«Χωρίς αποτελεσματικά αντιβιοτικά, ακόμη και οι μικρές χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν διαδικασίες υψηλού κινδύνου, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της διάρκειας της νόσου και τελικά την πρόωρη θνησιμότητα», όπως αναφέρεται στο έγγραφο. 

Θα καταστούν επικίνδυνες διαδικασίες όπως μια μεταμόσχευση οργάνων, μια εγχείρηση στο έντερο και ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο. 

Το έγγραφο, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, προσθέτει: «Αν συμβεί μια εκτεταμένη έξαρση, μπορεί να περιμένουμε να επηρεαστούν περίπου 200.000 άνθρωποι από μια βακτηριακή λοίμωξη του αίματος που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τα υπάρχοντα φάρμακα και περίπου 80.000 από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί τελικά να πεθάνουν». 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι «επικεφαλής των εργασιών με τους διεθνείς εταίρους» για να αντιμετωπίσει αυτό το «παγκόσμιο πρόβλημα».

Η χρήση των αντιβιοτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρχίσει να αυξάνεται και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας κάλεσε πρόσφατα τους γιατρούς να αναρωτηθούν για το έργο των συναδέλφων τους που συνταγογραφούν πάρα πολλά αντιβιοτικά

Πηγή: http://www.skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Αηδίες δεν ξέρουν τι τους γίνεται οι φαρμακέμποροι ξέρουν καλύτερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή