Στόχος Κουρουμπλή η «αναβάθμιση» του νοσηλευτικού επαγγέλματος

Την απόδοση ειδικότητας και στους νοσηλευτές εξετάζει ο Π. Κουρουμπλής, που αναζητάει και τρόπους αναβάθμισης του επαγγέλματος των ΔΕ νοσηλευτών.
Ρύθμιση με την οποία θα θεσμοθετείται η υποχρεωτική λήψη ειδικότητας, φέρεται πως ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ΒΗΜΑ FM.
Η πρόβλεψη ειδικότητας θα αφορά του ΤΕ και ΠΕ νοσηλευτές, θα έχει διάρκεια ενός έτους σε νοσοκομείο του ΕΣΥ και θα είναι υπό πληρωμή, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.
Σε ό,τι αφορά του ΔΕ νοσηλευτές, ο Π. Κουρουμπλής αναζητάει τρόπους για να αναβαθμίσει το επάγγελμα, με πιθανότερο σενάριο την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ με κατατακτήριες εξετάσεις.
Επιπλέον, η Αριστοτέλους ετοιμάζει την επανακατάθεση του Καθηκοντολογίου
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) εξέφρασε την ικανοποίησή την για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. «Χαιρετίζουμε τη χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού κου Κουρουμπλή, αναφορικά με την πρόθεσή του για μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση που του προτείναμε, στο ζήτημα των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται, στην πρόταση της Ομοσπονδίας για ενιαία Πανεπιστημιακού Επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση με δυνατότητα πρόσβασης και των νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προβλέπεται η θεσμοθέτηση ενός έτους Ειδικότητας επ΄αμοιβή μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών, η οποία θα μοριοδοτείται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.
«Ταυτόχρονα, προτείναμε οι προσλήψεις στο εξής να γίνονται στοχευμένα, κυρίως σε ότι αφορά τα Τμήματα υψηλής εξειδίκευσης, ώστε το Νοσηλευτικό Προσωπικό που θα προσλαμβάνεται, να είναι ήδη ειδικευμένο στο αντικείμενο», προσθέτει η ΠΑΣΟΝΟΠ. 

3 σχόλια:

  1. Δεν την θελουν την αναβαθμιση εχει πολλες ευθηνες ¨-))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχεις ιδεα το 80% της νοσηλευτικης δουλειας την βγαζουν οι Δ.Ε και οι Τ.Ε ΞΥΝΟΝΤΑΙ!!!!Δουλεψε πρωτα σε ενα νοσοκομειο δες τι γινεται και μετα πες την αποψη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αι γεια σου συναδελφε...ευθυνη δεν είναι μονο να ετοιμάζεις νεκροχαρτια και να γραφεις πρόγραμμα...Πιο πολύ ευθυνη είναι να βαζεις καθετηρα Folley,να φροντιζεις ένα βαρβατο θλαστικο και να κυνηγας τον ψυχακια μη σου πεσει απ το μπαλκονι..και μ αυτά ασχολούνται ο ΔΕως επι το πλειστον..ολη τη σαβουρα οι ΔΕ την τραβανε...Ασε δε, που καποιοι ΤΕεχουν το θρασος να τους ζητανε προσωπικα υπηρετιλικια πχ κυλικειο και καφε!!!Ημαρτον δηλαδή..Τσιρακια τους δεν εμαστε, ουτε οι λαντζερηδες του νοσοκομείου!Ασε δε, που πεφτει και μπολικη εκεταλλευση εις βαρος των νοσηλευτών(ειτε ΤΕ ειτε ΔΕ)που είναι ευσυνείδητοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή