Κουρουμπλής: Απελευθερώνουμε 1.000 θέσεις γιατρών

Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις να τοποθετούν τα αποθεματικά τους στις τράπεζες, ανέφερε ο υπουργός σχετικά με το ζήτημα των δαπανών των νοσοκομείωνΑπελευθερώνουμε 1.000 θέσεις γιατρών που θα προσληφθούν στα νοσοκομεία με προκηρύξεις του 2009 και του 2010, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι προκηρύξεις «είχαν παγιδευτεί λόγω των μνημονιακών μέτρων» ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM. «Οι τοποθετήσεις θα γίνουν έως τα τέλη Απριλίου και όλοι οι γιατροί θα πάνε ως τότε στις θέσεις τους» τόνισε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για συγκεκριμένες προκηρύξεις και δεν έχει δικαίωμα να τις μετακινήσει. 

«Φιλοδοξούμε ότι το μεγάλο πρόβλημα που είναι το νοσηλευτικό προσωπικό θα το αντιμετωπίσουμε με μια ρύθμιση που θα φέρουμε μέσα στο Μάρτιο στη Βουλή και θα καθιερώσουμε σε κάθε χώρα που έχει δημόσιο σύστημα, όπως του Καναδά που είναι εξαιρετικό σύστημα, την ιδιότητα του νοσηλευτή. Θα κάνουν την ειδικότητα μέσα στα νοσοκομεία» τόνισε ο κύριος Κουρουμπλής.
Όσον αφορά στο ζήτημα των δαπανών των νοσοκομείων, ο υπουργός εξήγησε ότι εκταμιεύτηκαν προς τα νοσοκομεία χρήματα τόσα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, βάσει και των αποθεματικών: «Υπάρχει μια αρχή στο Γενικό Λογιστήριο, ότι θα πρέπει να εξαντλούνται όλα τα χρήματα, διότι δεν είναι επιχειρήσεις τα νοσοκομεία για να βάζουν στις τράπεζες τα λεφτά. 

Τα νοσοκομεία είναι κρατικοί οργανισμοί και παίρνουν λεφτά από το κράτος. Δεν μπορούν να τα διαχειρίζονται όπως νομίζουν αυτοί. Τα χρήματα λοιπόν πρέπει να εξαντληθούν για να καλύψουν ανάγκες που έχουν τα νοσοκομεία. Τα άλλα νοσοκομεία λοιπόν είχαν ένα υπόλοιπο. Τους είπαμε να ξοδέψουν όσα χρήματα έχουν και θα τους δώσουμε τα υπόλοιπα. Ήταν 87 εκατ. ευρώ οι ανάγκες τους το Γενάρη. Από αυτά, πληρώσαμε 43 εκατ. με βάση τις ανάγκες που καλύφθηκαν από αποθεματικά ορισμένων νοσοκομείων».

«Ο "Ευαγγελισμός" πλήρωσε περίπου 15 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του. Έχει 30 εκατ. αποθεματικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Κουρουμπλής.

1 σχόλιο:

  1. Με τι φραγκα θα πληρωσουν τα ταμεια μετα το εσωτερικο δανεισμο???συριζα ολε

    ΑπάντησηΔιαγραφή