Ποιοι αναλαμβάνουν ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ, ΕΟΜ και 1η ΥΠΕ Αττικής

Ξεκινά σταδιακά η αλλαγή προσωπών στους οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει και η εφημερίδα «Το Βήμα», στον ΕΟΠΥΥ και στον ΕΟΦ αναμένεται να τοποθετηθούν δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 
Για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ έχει προταθεί ο οικονομολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χλέτσος, ενώ στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναμένεται να τοποθετηθεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κα. Κατερίνα Αντωνίου.
 
Τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων αναμένεται να αναλάβει ο γνωστός Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Καραμπίνης.
 
Στη θέση του διοικητή της Α΄ΥΠΕ (Αττικής) αναμένεται να τοποθετηθεί ο Παιδίατρος – Παιδοπνευμονολόγος από το Νοσοκομείο «Αττικόν» κ. Μ. Παπαδόπουλος.
 
Ποιος είναι ο Μιχάλης Χλέτσος
 
Ο Μιχάλης Χλέτσος είναι οικονομολόγος. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο ΚΕΠΕ, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και ήταν διευθυντής στη διεύθυνση Ερευνών και Μελετών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική (Π.Α.Ε.Π.) Α.Ε. Σήμερα διδάσκει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο των οικονομικών της κοινωνικής προστασίας, των οικονομικών της εργασίας και της δημόσιας οικονομικής.
 
Ποια είναι η Κατερίνα Αντωνίου
 
Η Κατερίνα Αντωνίου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερες εκλογές.

1 σχόλιο: