Νοσήλια έως 4.500 ευρώ ζητούν δημόσια νοσοκομεία από ανασφάλιστους

Ποσά από 600 έως 4.500 ευρώ ζήτησαν το τελευταίο διάστημα δημόσια νοσοκομεία για νοσηλεία ανασφάλιστων πολιτών.
Στην πρώτη περίπτωση, ζητήθηκαν 600 ευρώ από ανασφάλιστους γονείς 12χρονου παιδιού για διήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” Θεσσαλονίκης, εξαιτίας θλαστικών τραυμάτων από ατύχημα.
Στη δεύτερη περίπτωση, το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” ζήτησε 4.500 ευρώ από καρδιοπαθή, ο οποίος νοσηλεύτηκε με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Το χρέος μεταφέρθηκε στην Εφορία, καθώς ο άνθρωπος δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει...
Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία αυτή παράνομη:
“Βάσει της εγκυκλίου, αλλά και των βαρύγδουπων ανακοινώσεων της κυβέρνησης, οι ανασφάλιστοι χρήζουν δωρεάν νοσηλείας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Ιούνιο”.

Αναφερόμενοι στο δεύτερο περιστατικό, επισημαίνουν ότι πριν ένα μήνα τοποθετήθηκε στον ασθενή εμφυτεύσιμος απινιδωτής, καθώς η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.
Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής ακολούθησε την διαδικασία που περιγράφει το παραπάνω ΦΕΚ 1465 και η οικογένειά του αναμένει την «περιβόητη» τριμελή επιτροπή να συνεδριάσει για να αποφασίσει για την τύχη του ασθενούς.

Αιτήσεις

Με βάση τη μαρτυρία της συζύγου του, η επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει ποτέ μέχρι σήμερα και ήδη έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές αιτήσεις πολιτών που αναμένουν την νοσηλεία τους.
Ο ασθενής έχει βαριά καρδιακή ανεπάρκεια και ενδεχομένως θα χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς, ενώ ζει τώρα με την αγωνία ενός επιπρόσθετου χρέους στην εφορία.
Για τα δύο παραπάνω περιστατικά έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας εδώ και δεκαπέντε μέρες και δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Σχόλια

 1. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ...ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ....ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ...ΦΟΒΕΡΕΣ,ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλύτερα να πας ανασφάλιστος σε ιδιωτικό,να τους φεσώσεις,να βάλεις άνεργο δικηγόρο φίλο σου στην δίκη που θα εκδικαστεί μετά από 5 χρόνια αν ζήσεις μέχρι τότε.Χωρίς κληρονομιά,ας ψάξουν να τα βρουν με τους μακρινούς συγγενείς.Με το κράτος μπλέκεις χειρότερα,γιατί κατευθείαν πάει σε εφορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O tzambas pe8ane na ma8oyn na plhrwnoyn.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανασφάλιστος δεν σημαίνει οπωσδήποτε και φτωχός.
  Έχω πολλούς ασθενείς, οι οποίοι προτιμούν να μην πληρώνουν ΟΑΕΕ και να πληρώνουν για γιατρό και φάρμακα- τους συμφέρει περισσότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όταν θα έρθει η ώρα να πάρουν σύνταξη να δεις πόσο θα τους συμφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου