Τα καυτά mail της τρόικας στο Βορίδη! Τι ζητά για φαρμακοποιούς

Μπορεί κατ ιδίαν να μην τους έχει συναντήσει ποτέ, όμως ο Μάκης Βορίδης έμαθε για τα καλά τις προθέσεις των τροϊκανών μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που ανταλλάσσουν το τελευταίο διάστημα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - iatropedia

Στα βήματα του προκατόχου του φαίνεται ότι βρίσκεται ο Μάκης Βορίδης και τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται με το κινητό ανά χείρας μην τυχόν και του σταλεί mail από την τρόικα για τα καυτά θέματα της υγείας.

Άλλωστε οι δανειστές μας καταφθάνουν σε λίγες ημέρες με ειδικά σημειώματα για τις εκκρεμότητες ενώ είναι αποφασισμένοι να του τραβήξουν το ...αυτί έστω κι αν είναι υπουργός μόλις λίγων ημερών. 
Μέχρι τότε συνομιλεί με τα τεχνικά κλιμάκια ενώ δέχεται καθημερινά mail από τους επικεφαλής της τρόϊκας.

Εκτός του ΕΟΠΥΥ, οι τροϊκανοί ενδιαφέρονται και για το ζήτημα των φαρμακοποιών και του ποσοστού κέρδους τους. 

Το επιχείρημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι πως το ποσοστό κέρδους δεν θα πρέπει να πέσει κάτω από αυτό της επίσης μνημονιακής Πορτογαλίας. 'Άλλωστε ποιος από την κυβέρνηση θα ήθελε να έχει αυτήν την περίοδο απέναντί του τον συγκεκριμένο κλάδο. 

Έτσι η θέση Βορίδη στην τρόικα θα είναι:

Το ποσοστό κέρδους φαρμακοποιών θα κυμανθεί στο 17,5%μαζί με την πώληση των ακριβών φαρμάκων .

Ειδικότερα τα φάρμακα υψηλού κόστους θα αρχίζουν να διατίθενται και στα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς περίπου από τον Σεπτέμβριο και μετά την εφαρμογή του νέου δελτίου τιμών.
Το δελτίο θα εκδοθεί μέσα στον Ιούλιο και μαζί με την περίοδο των ενστάσεων υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από την1η Σεπτεμβρίου. 

Στα υπόλοιπα φάρμακα η θέση Βορίδη στους τροϊκανούς θα είναι να μην πέσει το ποσοστό κέρδους.
Άλλωστε οι φαρμακοποιοί θεωρούν πως το κέρδος τους έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία δύο χρόνια και μια επιπλέον ενέργεια θα οδηγήσει στην εξάντληση του κλάδου. 

Εξάλλου η πρόσφατη υπουργική απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων που επιφέρει νέες μειώσεις, βρίσκει αντίθετους τους φαρμακοποιούς καθώς εμμέσως μειώνεται το κέρδος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου