ΠΕΙΚ: Ανοικτή Επιστολή προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους

10-6-2014

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εντάξει τις δαπάνες για την Υγεία στις μνημονιακές της υποχρεώσεις και μάλιστα σε συνάρτηση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (Α.Ε.Π.) και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Συνέπεια της συνεχούς μείωσης των δυο αυτών παραμέτρων είναι η συνεχής μείωση της χρηματοδότησης του συστήματος υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου και φυσικά των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υπό-χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με ποσά που αντιστοιχούν σε 20€ τον χρόνο !!!! για κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, για Νοσοκομειακή Περίθαλψη στον Ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί εμπόδια στην ελεύθερη επιλογή θεραπευτηρίου και ιατρού αλλά και στην πρόσβαση σε νέες διαγνωστικές μεθόδους και θεραπείες.

Δυστυχώς, ενώ η Κυβέρνηση μας οφείλει νοσήλια από το 2007 !!!! ζητά από εμάς, με περισσό θράσος, να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, πληρώνοντας ΜΟΝΟ το 50% των υποβαλλόμενων δαπανών.

Ήδη, για το 2013, αρνείται να πληρώσει το 50% των ποσών που μας οφείλει και την ίδια πολιτική σκοπεύει να εφαρμόσει και για το 2014 και όπως πάντοτε αναδρομικά.

Εμείς ζητάμε ότι πιο λογικό και δίκαιο.

Να πληρωνόμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε και ο ΕΟΠΥΥ έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει.

Όμως ο ΕΟΠΥΥ ζητά από εμάς να νοσηλεύουμε ασθενείς και να πραγματοποιούμε Χειρουργεία χωρίς να μας πληρώνει για το 50% των υπηρεσιών μας.

Δυστυχώς αδυνατούμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό υλικό, υλικά επεμβάσεων, φίλτρα αιμοκαθάρσεων, οξυγόνο, να καλύψουμε τα έξοδα μισθοδοσίας και διατροφής σου, για να σου παρέχουμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς υπηρεσίες, διότι δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη ρευστότητα.

Βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας της ανέφικτης Κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία που προσδιορίζεται σε συνεχείς μειώσεις με οριζόντιες μαθηματικές πράξεις.

Έλληνα ασθενή

Συμπάσχουμε μαζί σου προσπαθώντας νυχθημερόν, σε κάθε πόλη της Ελλάδος, να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και να σου παρέχουμε το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Όμως είμαστε αναγκασμένοι, τις επόμενες ημέρες, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις με μόνο στόχο την ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας.

Σου ζητάμε, εκ των προτέρων, συγγνώμη για την πιθανή ταλαιπωρία σου.

Έλληνα ασθενή

Ζητάμε ότι πιο λογικό και δίκαιο.

Να πληρωνόμαστε για όσες υπηρεσίες παρέχουμε.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Σε θέλουμε κοντά μας, μαζί, χέρι-χέρι, για καλύτερες, ασφαλέστερες και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.

Το αξίζουμε, το αξίζει ο Ελληνικός Λαός.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου