ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΟΠΥΥ - ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

      ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ενημερώνει ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, έλαβε την διαβεβαίωση ότι την προσεχή εβδομάδα ΞΕΚΙΝΑ επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι συμβεβλημένοι ιατροί αποτελούν πλέον τον ΒΑΣΙΚΟ πάροχο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τους ασφαλισμένους. Παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσιάζοντας μία ΑΥΞΗΣΗ 11,7% σε σχέση με το 2012 ! Αντίθετα το 2013 σε σχέση με το 2012, παρουσιάστηκε σημαντική ΜΕΙΩΣΗ των επισκέψεων στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ κατά 27,2%. Τα παραπάνω νούμερα δείχνουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, ενώ αυξάνουν την ευθύνη όλων μας για ακόμη πιό ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες.


Βασικοί διαπραγματευτικοί μας στόχοι είναι το δικαίωμα ανανέωσης ΟΛΩΝ των συμβάσεων, η διασφάλιση τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης, η αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών, η βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας με τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων και τέλος η επαρκή - ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Δεν συμφωνούμε με ΚΑΜΙΑ ρύθμιση που θα περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, σε ιατρικές υπηρεσίες. Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να διασφαλίσει την ΠΛΗΡΗ πρόσβαση των ασθενών μας σε φάρμακα και εξετάσεις. Η ιατρική δεν είναι μαθηματικά και δεν ασκείται με στείρα και περιοριστική εφαρμογή πρωτοκόλλων, κάτι τέτοιο θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία καθώς τα πρωτόκολλα, όπου εφαρμόζονται, εφαρμόζονται ως πρόταση αντιμετώπισης ασθενειών και όχι ως περιοριστικοί κανόνες στην θεραπεία των ασθενών!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα της διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων μεταξύ e-συνταγογράφησης και e-δαπυ. Εδώ και πολύ καιρό πρώτη η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ έχει θέσει το θέμα της αυτόματης καταχώρησης των επισκέψεων και πράξεων στο σύστημα πληρωμής, με σκοπό την διευκόλυνση του έργου των ιατρών.

Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ πληρωμής των δεδουλευμένων καθώς ακόμη ΔΕΝ έχει πιστωθεί το σχετικό ποσό και οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2013, ζητάμε επίσης την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή του παρακρατηθέντος 10% από την 1/1/2012
Εν αναμονή της έναρξης της διαπραγμάτευσης, ελπίζουμε σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την επαγγελματική επιβίωση των ελευθεροεπαγγελματιών - συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ


Για το ΔΣ της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμμ.
Γ. Ελευθερίου                                              Χ. Παπασιδέρης

5 σχόλια:

  1. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...2000 Ε ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ 8 ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ....ΑΜΑ ΘΕΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ...ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ..ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωριζει μηπως καποιος συναδελφος κατι για τα οφειλομενα του πρωην ΤΥΔΚΥ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ΠΕΔΙ Αθηνας εχουν κοπει ολα τα παραστατικα απο περυσι το καλοκαιρι απο ιατρους προς ΕΟΠΥΥ και εχουν αρχισει να τα πληρωνουν με ρυθμο 1 πρωτοκολλο (1 μηνας καταθεσης) καθε μηνα περιπου. Τον Ιανουαριο και το Φεβρουαριο που μας περασε δεν εκαναν εννοειται καμια πληρωμη. Μεσα στον Μαρτιο μονο ενα πρωτοκολλο.

      Διαγραφή
  3. Γνωρίζει κάποιος πότε περίπου θα αρθεί το μέτρο του πλαφόν στην συνταγογράφηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ Ο κ. ΤΣΕΡΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ, ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ

      Διαγραφή