Συνέδριο Financial Times: η μνημονιακή εμμονή του 'Αδωνι που σπάει κόκκαλα

Την μνημονιακή του εμμονή – η οποία και έφερε απτά αποτελέσματα στον χώρο της οικονομίας και της περίθαλψης- κατέθεσε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο συνέδριο των Financial Times για την υγεία με θέμα: «Shaping a healthier Nation, Shaping a healthier Europe».

Η πρόοδος της χώρας αναγνωρίζεται από όλον τον πλανήτη, εκτός από τους Έλληνες δημοσιογράφους, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: « Επιτυχία είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το ότι δεν έχουμε δραχμή. Καλύτερα υπουργός στην εποχή του Μνημονίου γιατί η ανάγκη είναι ο καλύτερος σύμμαχος μιας κυβέρνησης και αναγκαστικά έγιναν όλες οι μεταρρυθμίσεις».

Αναφορικά με την λειτουργία του νέου φορέα της ΠΦΥ του ΠΕΔΥ, ο υπουργός σημείωσε ότι «σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ οι συνδικαλιστές είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσει κανένα Πολυιατρείο, ενώ τα κανάλια είχαν στηθεί για να καταγράψουν εικόνες. Αντίθετα, τα Πολυυατρεία λειτουργούν κανονικά, συνταγογραφούν και πραγματοποιούν εξετάσεις». Είμασταν ορθοί ως προς τα ραντεβού όμως έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να φτιάξουμε ένα σύστημα ΠΦΥ που έχει ανάγκη ο τόπος, είπε, και πρόσθεσε ότι ένα πραγματικά μεγάλο στοίχημα μέσα στο 2014, είναι να δώσουμε κάλυψη σε όσους δεν έχουν και συγκεκριμένα στους ανασφάλιστους.

Στην συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης με στόχο να χρυσώσει το χάπι στις επιχειρήσεις, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να φτιάξουμε ένα σταθερό περιβάλλον αγοράς με όρους γνωστούς εκ των προτέρων να αποφεύγουμε εκπλήξεις», ωστόσο, όπως είπε, «δυσάρεστες αποφάσεις για εταιρείες μπορεί να υπάρχουν, όμως θα τις γνωρίζετε εκ των προτέρων». «Χρειάζεται ένα σταθερό σύστημα που θα ξοδεύει αυτά που έχει, προκειμένου οι ασθενείς να έχουν καινούρια φάρμακα αλλά στις σωστές τιμές και οι εταιρείες να έχουν και αυτές κέρδη. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε». 

Στηρίζοντας τον μνημονιακό του ρόλο, ηρωοποιώντας την τακτική του και εμμένοντας στις πολιτικές των δανειστών που μάτωσαν τους πολίτες, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όποιος υπουργός προσπαθούσε να κάνει αυτές τις αλλαγές σε μη μνημιονιακή περίοδο θα είχε φύγει. «Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, λέγοντας ναι, διότι η Ευρώπη δεν εκβιάζεται και οι αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα έχουν διεθνή χαρακτήρα, καθώς πολύ γρήγορα θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες, αφού τα προβλήματα είναι κοινά». Το κοινό ζήτημα όλων των χωρών σήμερα, σημείωσε, είναι πως θα καλυφθούν οι αυξημένες ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του πληθυσμού που γηράσκει ενισχύοντας το σύστημα με νέες τεχνολογίες και νέα φάρμακα που αυτά αυξάνουν τα κόστη, την ίδια ώρα που οι προυπολογισμοί μειώνονται. Η απάντηση σε αυτό το δίλημμα, κατέληξε, είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μεταρρυθμίζοντας το σύστημα και μεταφέροντας πόρους από εκεί που περισσεύουν. Χρέος μας είναι να το κάνουμε για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας στο πολιτισμένο μέρος του πλανήτη.



1 σχόλιο:

  1. Στη Καλλιθεα ακομα δεν εχουμε υπογραψει και ο Security των ιατρειων ενημερωνει(προ-
    φανως κατοπιν εντολων),για προσελευση ασθενων μετα τη προσεχη Δευτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή