ΠΕΔΥ: Το «χρονοδιάγραμμα» της εβδομάδας

Γράφει η  (Virus.com.gr)

Διαδικτυακά θα μπορούν να ελέγχουν οι ασφαλισμένοι ποιοι γιατροί έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων. 

Την Τετάρτη αναμένεται να κλείσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους γιατρούς. 

Την Πέμπτη προκήρυξη θέσεων.

Μετά από τον καταιγισμό καταγγελιών από πολίτες, που αδυνατούν να βρουν συμβεβλημένο γιατρό λόγω συμπλήρωσης του πλαφόν επισκέψεων ή συνταγογράφησης, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν από σήμερα να ελέγχουν οι ίδιοι ποιοι έχουν φθάσει το όριο και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, οι συμβεβλημένοι γιατροί θα πρέπει να αποστέλλουν στον ΕΟΠΥΥ τα προγραμματισμένα ραντεβού του μήνα, ανά ΑΜΚΑ, αλλά και την εκτέλεση των ραντεβού ώστε να υπολογίζεται από τον Οργανισμό ο αριθμός των διαθέσεων επισκέψεων τους. Μάλιστα, από σήμερα οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν διαδικτυακά ποιοι γιατροί έχουν συμπληρώσει το όριο των επισκέψεων και ποιοι όχι, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία. 

Την Τετάρτη λήγει η προθεσμία που είχαν στη διάθεση τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να αιτηθούν την παραμονή τους στο νέο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, την επόμενη ημέρα αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις για την κάλυψη θέσεων γιατρών στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Από την πλευρά τους οι Γιατροί επιμένουν ότι πρόκειται για σχέδιο απολύσεων, με στόχο να δουν την έξοδο από το δημόσιο σύστημα 3 χιλιάδες υγειονομικοί, ενώ εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον όσων επιλέξουν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, κλείνοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο. 

Πάντως, η Αριστοτέλους υποστηρίζει πως πρόσβαση στο ΠΕΔΥ θα έχουν και οι ανασφάλιστοι, πληρώνοντας εισιτήριο 5 ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΣΑ ΝΟΥΜΕΡΑ,Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΑΜΟΙΒΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ?ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ!!ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ.ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή