Πρωτοφανής η Ευτέλεια του Υπουργού Υγείας απέναντι στους Λειτουργούς Υγείας

Απέναντι στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τους γιατρούς στο ΠΕΔΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει οι γιατροί του ποτέ δε ζήτησαν από τον ΕΟΠΥΥ φιλιππινέζες για το σπίτι τους. Το μόνο που ζήτησε ο ΙΣΑ για τις φιλιππινέζες όπως και για όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες, από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ήταν να έχουν όλοι ισότιμη περίθαλψη…

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ευθαρσώς ότι η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σοβαρότητα και όχι απειλές, ούτε και επικοινωνιακές πιρουέτες

Από τους 5.500 γιατρούς που ήταν στις Μονάδες ΕΟΠΥΥ, ζητήθηκε να επιλέξουν, αν θέλουν να παύσουν το ελεύθερο επάγγελμά τους και να κάνουν αίτηση, ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για τον νέο φορέα που θα ανοίξει τα πολυιατρεία του στις 20 Μαρτίου, ενώ γι αυτούς που δε θα κάνουν αίτηση, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «αμέσως» θα είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Ακαθόριστο μένει το «αμέσως» μετά την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, τόσο για το πλαίσιο σύμβασης των γιατρών αυτών, όσο και το μέλλον των υπόλοιπων συμβεβλημένων, των οποίων σε λίγες μέρες καταργούνται οι συμβάσεις τους. ακαθόριστο παραμένει και το πλαίσιο για το πότε θα προσληφθούν οι συνάδελφοι που ως μεθαύριο θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Καλούμε όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς μέλη μας να αναστείλουν ΤΩΡΑ τις συμβάσεις τους, οι οποίες ούτως ή άλλως τον επόμενο μήνα καταργούνται και να συνταχθούν, ολοι μαζί, σε μια πανιατρική προσπάθεια διεκδίκησης της επιβίωσής μας μέσα από συλλογικές συμβάσεις. Ζητούμε μεταρρύθμιση από μηδενική βάση που θα επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή γιατρού σε κάθε ασθενή, και τη συμμετοχή όλων των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. Την ύστατη αυτή στιγμή, ο ΙΣΑ πιστεύει πως όλοι οι γιατροί πρέπει να είναι ενωμένοι για να διεκδικήσουμε συλλογικά την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας στο ιατρικό λειτούργημα.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                           ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή ζητάτε οι ΙΚΑτζήδες να γίνουν συμβεβλημένοι στα ιατρεία τους. Αν μπούνε οι ΙΚΑτζηδες στους συμβεβλημένους γέμισε το σύστημα !
    Οι νέοι ελευθεροεπαγγελματίες που δεν προλάβανε να γίνουν ούτε ΙΚΑτζήδες ούτε συμβεβλημένοι τί να κάνουν ? Να είναι μια ζωή αποκλεισμένοι ?
    Αρχίζω να πιστεύω οτι ο ΙΣΑ εκπροσωπεί συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων και καθόλου των νεών. Προσοχή όμως οι εκλογές του συλλόγου έρχονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΩΡΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ..ΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή