Ερωτήματα και σκέψεις ένος ιατρού του ΕΟΠΥΥ στον Υπουργό Υγείας

Κύριε Γεωργιάδη,

Αρχικά να ευχηθώ Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε σας και την οικογένειά σας.

Είμαι ένας γιατρός που επί 19 συναπτά έτη, υπηρετώ αρχικά το ΙΚΑ και τα τελευταία δύο τον ΕΟΠΥΥ, στη Πάτρα, ως θεραπευτής καρδιολόγος. Βεβαίως κατόπιν των δικών σας ενεργειών, θεωρώ πως μάλλον δύσκολα θα συνεχίσω να τις παρέχω. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να σας θέσω κάποια ερωτήματα και να καταθέσω σκέψεις – προτάσεις για το νέο φορέα ΠΦΥ :

1. Που θα μπορούν να με βρουν οι τουλάχιστον 25 ασθενείς ημερησίως, και κατά συνέπεια περίπου 500 σε μηνιαία βάση, τους οποίους παρακολουθούσα επί τόσα έτη στη μονάδα Υγείας που υπηρετώ;

2. Αν ενταχθώ στη ΠΦΥ θα παραμείνω στη πόλη μου και στο χώρο που εργαζόμουν ή εντάσσοντας με στην ΥΠΕ θα βρεθώ από την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα έως την Καλαμάτα και τη Σπάρτη;

3. Ποιο θα είναι το πλαίσιο εργασίας μου σε αυτό το χώρο; Θα είμαι σαν ένας γενικός γιατρός με εξειδίκευση στη Καρδιολογία που θα κρίνει αν ένας ασθενής θα εισαχθεί ή όχι στο νοσοκομείο; Μήπως θα με κάνετε παθολόγο όπως έχει λεχθεί, να αντιμετωπίζω γαστρεντερίτιδες και κρυολογήματα; Η εξειδίκευση μου στην υπερηχοκαρδιογραφία και τις δοκιμασίες κόπωσης, που μέχρι πρότινος ακόμη και στο ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ εκτελούσα, θα αποτελεί πλέον παρελθόν;

4. Θα μου γίνει γνωστό το βαθμολόγιο και κατ’ επέκταση ο μισθός μου, πριν την ένταξη μου στο νέο φορέα;

Για να μην συνεχίσω να σας βομβαρδίζω με ερωτήσεις, γιατί υπάρχουν πολλές ακόμα, θα ήθελα να σας μεταφέρω κάποιες προτάσεις και να σας παρακαλέσω να τις λάβετε υπόψη σας. Σας διαβεβαιώνω πως δεν είναι μόνο προς την κατεύθυνση του συμφέροντος των ιατρών αλλά και προς την εξυπηρέτηση των ασθενών:

1. Για τους γιατρούς που θα θελήσουν να ενταχθούν στη ΠΦΥ:
Εφόσον εμμένετε στη θέση σας περί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, να δοθεί μια παράταση στην υπάρχουσα κατάσταση, έως ότου γίνει η αξιολόγηση, για να γνωρίζει ο καθένας το νέο εργασιακό καθεστώς. Είναι πρωτοφανές να καλείτε ένα γιατρό να κλείσει το ιατρείο του μετά από τόσα έτη λειτουργίας, χωρίς να ξέρει που θα τοποθετηθεί, με τι βαθμολόγιο - μισθό και με τι αντικείμενο εργασίας.

2. Σε αυτούς που δεν θα ενταχθούν στο νέο σύστημα :

Να δοθούν προσωποπαγείς συμβάσεις έως τη συνταξιοδότηση τους, ώστε οι ασθενείς που επί χρόνια παρακολουθούνταν από αυτούς, να μπορούν, χωρίς δική τους επιβάρυνση, να συνεχίσουν να έχουν τον προσωπικό τους γιατρό, αυτόν που γνωρίζουν και εμπιστεύονται.

Κύριε Υπουργέ,
Έχω ακούσει να λέτε πως οι δομές του συστήματος είναι κοστοβόρες. Λοιπόν εμείς προσφέρουμε τις δικές μας δομές, τα ιδιωτικά μας ιατρεία. Γιατί να μην παραμείνουν οι συμβάσεις ως έχουν ή να γίνουν νέες παρόμοιες με τις προηγούμενες, αορίστου χρόνιου δηλαδή, για να δεχόμαστε τους ασθενείς στα ιδιωτικά μας ιατρεία;
Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείτε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει υπηρετώντας τόσα χρόνια στις μονάδες υγείας. Μπορείτε λοιπόν να μας χρησιμοποιήσετε ακόμα και στις νέες επιτροπές των ΚΕΠΑ… να είμαστε σε ένα ειδικό καθεστώς… κάτι σαν εξωτερικοί συνεργάτες του συστήματος. Πολλοί από εμάς έχουμε τεράστια εμπειρία από παλαιότερες επιτροπές. Πιστεύω πως έτσι καλύπτονται τόσο οι μνημονιακές απαιτήσεις όσο και η δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας του νέου φορέα.

Κύριε Υπουργέ,
Σίγουρα υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις στο υπάρχον σύστημα υγείας. Νομίζετε όμως πως μπορείτε να φτιάξετε, ‘εν μία νυκτί’, ένα νέο, γκρεμίζοντας το παλιό; Μήπως καλύτερα, βασιζόμενος στην υπάρχουσα υποδομή, κυρίως την έμψυχη, είναι προτιμότερο να βελτιώσουμε το υπάρχον? Πιστεύω πως κάθε ευνομούμενο κράτος στην Ε.Ε. κάνει ένα στρατηγικό σχεδιασμό για να προκύψει κάτι βιώσιμο και αποτελεσματικό… δεν λειτουργεί παρορμητικά... δεν παίρνει τόσο σημαντικές αποφάσεις εκδικούμενο μια απεργία γιατρών, που και σεις ο ίδιος καταλαβαίνετε πως έχει τα δίκαιά της, μια και ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές τους συνθήκες.

Το ανθρώπινο δυναμικό ενός φορέα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του και η ηγεσία θα πρέπει να το λαμβάνει υπόψη της. Ένα moto που μου αρέσει λέει: για να πάς γρήγορα θα πρέπει να πας μόνος, για να πάς μακριά πρέπει να πάμε μαζί.

Ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το μήνυμα μου
Ευελπιστώ σε θετικές εξελίξεις προς το συμφέρον της χώρας και των εκατομμυρίων ασθενών, που μεσούσης της κρίσης, θέλουν το γιατρό τους, για να έχουν τουλάχιστον την υγεία τους να παλέψουν.

Με τιμή
Γεώργιος Σφήκας
Ειδικός Καρδιολόγος
ΕΟΠΠΥ Πάτρας
Τηλ.:6944536906
Email: georgios.sfikas@gmail.com

21 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω εγώ κάτι ? Γιατί δεν επιλέγετε το ιδιωτικό σας ιατρείο με το προνόμιο τόσων ασθενων που σας εμπιστεύονται ? Γιατί χρειάζεστε " μπόνους " - " προσωποπαγείς συμβάσεις έως τη συνταξιοδότηση σας" ?
    Γιατί ο νέος καρδιολόγος που ανοίγει τώρα Ιατρείο να πρέπει να παλεψει για να βρεί τους πελάτες που εσείς¨" γνωρίσατε" στο ΙΚΑ σχετικά εύκολα αλλά χωρίς να έχετε περάσει κάποια " κρίση " ως προς την επάρκεια σας ?
    Τέλος άν είναι έτσι ..γιατί και ο νέιος καρδιολογος να μην έχει και αυτός σύμβαση ως τα γεράματα του όπως εσείς ? Αυτός δεν πληρώνει φόρους στο ελληνικό κράτος?
    Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ εσάς και το ΙΚΑ Πάτρας για τη διενέργεια δοκιμασιών κόπωσης. ( sic ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις ακούσει για την προϋπηρεσία συνάδελφε!!! Αν προκηρυσσόταν μια θέση στο δημόσιο ποιος θα την έπαιρνε; ένας με 20 χρόνια προϋπηρεσία ή ένας που μόλις τελείωσε; Δεν θα έπρεπε λοιπόν ένας που χάνει τη θέση του μετά από τόσα χρόνια να έχει ένα bonus σε σχέση με κάποιον που πρωτομπαίνει;

      Διαγραφή
  2. Ας αφησει ο σχολιο Νο 1 τον καρδιολόγο και ας απαντήσει για την δική μου περιπτωση που ως διορισμένος ιατρός με ΑΣΕΠ του 2003 σε ασφαλιστικό ταμείο μεταφέρθηκα απο ετους στον ΕΟΠΥΥ με διαπιστωτική πραξη. Τώρα καλούμαι να αφησω τα προνόμια (συνταξιοδοτικά και ασφλιστικά) του νομιμου διορισμού μου για να κρατήσω το ιατρείο μου. Ο λόγος που είχα ιατρείο ειναι προφανής . Δεν θα δεχόμουν το διορισμό αν μου απεκλειαν το ενδεχομενο ιατρείου. Και ο ορος ήταν γνωστός, λογικός και ευνόητος . Οτι τις ώρες της εργασίας μου στο Δημόσιο φορέα δεν επιτρεπόταν να λειτουργώ παράλληλα και το ιατρείο μου. Τι λαθος έκανα ή τι δεν καταλαβαίνεις. Ανατρεπεται κάθε εργασιακή σχεση οπως θα ανατραπεί αργότερα και η δική σου όταν θα εχεις κοπιασει για να την κερδίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άραγε ο "Κύριος'' Σφήκας πιστεύει ότι οι παθολόγοι αντιμετωπίζουν μόνο γαστρεντερίτιδες και κρυολογήματα; άραγε θα ήταν ικανός να είναι καλός παθολόγος; Δε νομίζω ! Η γελοιότητα σ' αυτή τη χώρα όντως δεν έχει όρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε, αν είσαι πράγματι συνάδελφος, η πρόθεση του άρθρου δεν είναι όπως καταλαβαίνω να υποβαθμίσει την ειδικότητα του παθολόγου. Είμαι καρδιολόγος και πράγματι θα δυσκολευτώ να αντιμετωπίσω θέματα παθολόγων. Όπως όμως ακούγεται στο νέο σύστημα, ελλείψει παθολόγων εμείς θα έχουμε το ρόλο τους. Ο κος Σφήκας τα λέει πολύ καλά και εκφράζει την ανησυχία όλων μας. Τα ερωτήματα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
  4. Οι πρών ΙΚΑ τζηδες να περάσουν κρίσεις όπως όλοι μας... δηλαδή πτυχία, δημοσιέυσεις, προυπηρεσίες, επιστημονικό έργο δηλαδή..
    Κάποιος ανέφερε οτι διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ σε ασφαλιστικο ταμείο και τωρα χάνει τα προνόμια του. Ερωτώ : με ποια κριτήρια διορίστηκε μεσω ΑΣΕΠ ? πάντως όχι δημοσιευσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΤΖΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ.ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΘΗΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΟΝΤΕΣ.

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΤΑΤΕ, ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΕΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΡΙΙΣΕΙΣ ΕΣΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ/ΦΕΚ, ΜΟΥ ΒΑΖΑΝΕ «0», ΜΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ (CONSULTANT) ΣΕ ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ- ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΑΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ…., ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΙΣ 6500 ΛΙΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ…

      Διαγραφή
  5. Ούτε κρυολόγημα δεν είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις.μόνο συνταγές έγραφεσ Σφήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΦΗΚΑΣ Ή ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ?ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για οποιον ρωτα τα κριτήρια προσληψης μεσω του ΑΣΕΠ 2002-2003 σε ασφαλιστικά ταμεια ας ανατρεξει σχετικά. Ενημερωτικά περιελαμβανε και δημοσιευσεις, διδακτορικό κλπ. Το σιγουρο είναι ότι δεν ηταν διαδικασία προσληψης σε νοσοκομειο για να αποτύχω οπως απετυχαν συναδελφοι απο το εξωτερικό που τώρα εργάζονται σε ΩΝΑΣΕΙΟ ή αλλα ιδωτικά κεντρα , ουτε διαδικασια ΣΚΕΟΠΝΙ διοτι δεν μετεφερα ποτε τον προτζεκτορα του αξιοτιμου κατα τα αλλα καθηγητή μου . Δεν θα μου το επετρεπε και ο ιδιος αλλωστε. Αλλα ας μη τα ισωπεδώνουμε όλα. Υπηρξαν συνθηκες που ευνοησαν καποιους ιατρους. Εκει ήταν και οι υπολοιποι. Ας διαμαρτύρονταν. Ας μην αλλαξουν τα πραγματα προς το χειρότερο . Στο χερι μας ειναι να επιτύχουμε ενα κλαδο ισχυρο για να μην χορευουν οι εκαστοτε κυβερνησεις πανω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι κρίμα και ντροπή να αλληλοφαγωνόμαστε μεταξύ μας, την στιγμή που ο κλάδος μας δέχεται τόσο μεγάλη απαξίωση από διάφορα μέτωπα. Η ζήλεια είναι κακό πράγμα στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και δεν οικοδομεί αλλά μάλλον καταστρέφει και τις δύο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tη μεγαλύτερη απαξίωσε έζησε και ζει ο κλάδος από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις αναθυμιάσεις που εξεπέμποντο από τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας του 90% των γιατρών των ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ!Γιατί δεν ακούγονταν τα ίδια για τους γιατρούς άλλων ταμείων (Εθνικής,Ταμείου Νομικών,Δημοσιογράφων κλπ)? Μην μας προκαλείτε άλλο και μην το παίζετε θύματα εσείς οι ΙΚΑτζήδες. Θα μας πείτε κιόλας ότι σας βίαζαν εκεί στο ΙΚΑ!!!! Βγείτε στην αγορά να δείτε πως βγαίνει το ιατρικό μεροκάματο........ακαμάτηδες!

      Διαγραφή
  9. ΡΕ ΣΦΗΚΑ ΑΦΟΥ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΦΑΓΚΡΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ''ΦΑΡΜΑΚΑΔΩΝ'' ,ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ???ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕ??ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ???ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ???Ο ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΡΕ,ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ Ή ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ???ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ!!!!!ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΞΥΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΤΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ "ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!!! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ...... ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ.
      ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΑΠΌ ΌΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΗΡΘΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ

      Διαγραφή
  10. Kλαίνε οι χήρες (σφήκες) κλαίνε κι οι παντρεμένες (σφήκες)! Θα ακούσετε κι άλλα εκτός από τα φαγκριά,γι΄αυτό κόψτε το. Αδειούλα δίνατε σε αναξιοπαθούντα και παίρνατε 10ευρο κακομοίρηδες.Στις επιτροπές............................................................ΔΕΝ αναφέρομαι στον κ.Σφήκα που δεν τον γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oι προεδροσυνδικαλιστές σας είχαν φροντίσει κατάλληλα για σας.Ούτε γιατρός του ΕΣΥ (ούτε συζήτηση για ελευθεροεπαγγελματία!) ΔΕΝ μπορούσε να συνταγογραφήσει στα βιβλιάρια του ΙΚΑ ή τα συνταγολόγια του Ιδρύματος τα παίρνατε στο ιατρείο σας,μονοκράτορες του _ώλου! Αυτά τα γνωρίζει κι ο κάθε πονεμένος ασφαλισμένος του ΙΚΑ.Για να μην πω ότι ΚΆΝΑΤΕ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ κατά των συναδέλφων σας εκεί έξω και μάλιστα με τις πλάτες του κράτους.....καημενούληδες( και τότε και τώρα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑΤΟΣ.........ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΤΕΝΕΚΕ ΦΟΙΤΗΤΗΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ...ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ[ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΟΡΥΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟΣ]ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥ..Ο ΙΑΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ STAR SYSTEM ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΒΑΘΟΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-----ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω βαρεθεί πιά με τις κλάψες των γιατρών με την ταυτόχρονη αντιπαλότητα ΕΣΥτών, ΙΚΑτζήδων, ιδιωτών κτλ. Και στο ΕΣΥ και στο ΙΚΑ, κλασσικοί Έλληνες: τον πισινό μου εις βάρος του πισινού του άλλου! Πότε ενδιαφερθήκατε κάνοντας ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ απεργία για τα αυτονόητα, όπως ευρωπαϊκών μισθών, ωραρίων, αποζημιώσεων και εκπαίδευσης;; Όπως κατάργησης των αυθαίρετων διορισμών στο ΙΚΑ και των γελοίων κρίσεων στο ΕΣΥ (σε ποια χώρα της Ευρώπης υπάρχουν «κρίσεις» για μία θέση και σε εθνικό επίπεδο μάλιστα!!!;;;); Αλλά, τσούπ, μόλις μπήκανε με «μέσο» στο σύστημα, βολευτήκανε! Γίναν πολιτικάντηδες και συνεχίστηκε το γλείψ-γλείψ. Σε όλα τα συλλογικά όργανα ψηφήσανε κάτι περίεργους τύπους, αρκεί να ήταν μπλε η πράσινοι, σιγά μην ενδιέφερε αν είναι ικανοί! Όλα αυτά ισχύουν για το 90% των γιατρών. Ποιόν στήριζες, λοιπόν, κ. Σφήκα τα 17 από τα 19 χρόνια πολιτικά από αυτούς που κατέστρεψαν όλη τη χώρα; Τώρα δε σ‘αρέσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβαζοντας ένας απλος πολίτης ολα τα παραπάνω σιγουρα θα εχει βγει απο τα ρούχα του. Λογια πεζοδρομίου. Αυτοσυγκράτηση , συνεση και συμπνοια χρειάζεται. Το αλληλοφάγωμα δεν εξυπηρετεί τον κλαδο μας. Οι νεοι συνάδελφοι εχουν δίκιο διοτι εχουν την επιλογή μόνο του ελευθερου επαγγελματος και αυτό με δυσκολία. Αλλα ας σκεφτουν και αυτοι πρακτικά. Για παραδειγμα προ 13 ετών ο νεος συναδελφος ελαμβανε μία επιδοτηση για να λειτουργήσει το νεο ιατρείο του. Φυσικά δεν ήταν για ολους. Το συστημα ανοιγε και εκλεινε κατα διαστηματα και οποιος προλάμβανε. Παντως δε εδιωχνε απο τη μονιμη και νομιμη θεση του (σε αυτες τις περιπτώσεις αναφέρομαι) εναν παλαιοτερο ιατρό. Αν ειναι δικαιο αυτο τότε ας λαβουν οποια θεση τους προσφερεται αλλα ας φροντισουν να την κατοχυρώσουν διοτι μετα απο δεκα χρονια θα γράφουν αυτοί τα παραπάνω και όχι εγω. Υπογραφή : ενας εν δυνάμει απολυομενος μονιμος ιατρος- καποτε νεος συναδελφος (που δε ετυχε ούτε επιδότηση να πάρει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με ποιά κριτήρια μπήκε ο Κος Σφήκας και οι υπόλοιποι ΙΚΑτζηδες στο ΙΚΑ ? μήπως με τα κριτήρια Τομπούλογλου ?
    Γι΄αυτό θέλουν και μονιμότητα μέχρι τη σύνταξη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή