Πιέσεις στο παρά πέντε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ

Ακόμη και την ύστατη ώρα, προσπαθούν οι γιατροί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ.
Εκμεταλλευόμενοι την αναβολή κατάθεσής του στη Βουλή - για λίγες μέρες - επιχειρούν να το ακυρώσουν, τουλάχιστον στο σημείο που αφορά την αλλαγή εργασιακών σχέσεων για τους υπηρετούντες γιατρούς.
Ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται μάλλον αμήχανος, έπειτα και από το πλήγμα του '25ευρου' , αναμένοντας την κεντρική κυβερνητική γραμμή για το θέμα.

Κινητοποιήσεις

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος (αριστερά) κάνει λόγο ακόμη και για κινητοποιήσεις.
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, ζητεί από τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση, να μην προωθήσουν καν στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Θεωρούν ότι βάζει ταφόπλακα στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, αλλά και με το κλείσιμο των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προσβάλλει κάθε αξία δημοκρατίας, ελευθερίας και κοινωνικής προστασίας.
Ο κ. Βλασταράκος σημειώνει ότι '...σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας και τους Ιατρικούς Συλλόγους, θα προωθήσουμε ποικίλες δράσεις και κινητοποιήσεις με σκοπό αυτό το νομοσχέδιο, να αποσυρθεί, αλλά και να προστατευθεί με κάθε τρόπο η χειμαζόμενη σήμερα υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού'.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζητεί από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά, να σταματήσουν την πολιτική αυτή στον τομέα της Υγείας και μέσα από ουσιαστική συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς.

Ανεμοδουρά

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ) κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά (δεξιά) κάνει λόγο για 'εκτέλεση' της πρωτοβάθμιας Υγείας με το εν λόγω νομοσχέδιο.
Σημειώνει, δε, ότι απαξιώνει το επιστημονικό και εργασιακό έργο των ιατρών, είτε υπηρετούν στις δημόσιες μονάδες Υγείας, είτε είναι συμβεβλημένοι με το δημόσιο σύστημα.
Σύμφωνα με την κ. Ανεμοδουρά, επί της ουσίας το νομοσχέδιο 'πάσχει' στα εξής σημεία:
Χωρίς καμία μελέτη και εκτίμηση των αναγκών, κλείνει μονάδες και απολύει εργαζόμενους με ταχύτατους ρυθμούς, 'πετώντας' τον κόσμο στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, μόνο και μόνο για να δώσει ως 'θυσία' απολυμένους εργαζόμενους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην 'αδηφάγο' τρόικα.
Χωρίς προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ, τον κάνει αγοραστή υπηρεσιών Υγείας, κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας ασφαλισμένους και εργαζόμενους.
Περιέχει φωτογραφικές διατάξεις για την ανασύσταση Κλινικών που έχουν χάσει επί μακρόν (5ετία και πλέον) την αδειοδότησή τους.

Γεωργιάδης

Αιτιολογώντας την αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε τη Δευτέρα τα εξής:
'Το νομοσχέδιο, όπως ξέρετε, έχει βγει στη δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή.
Έχουμε αποφασίσει να το πάμε στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, όχι σήμερα, σε καναδυό μέρες δηλαδή, για να δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο.
Όπως είπαμε από την πρώτη μέρα - όταν καλούσαμε τους γιατρούς να μην κάνουν αυτή την πολυήμερη απεργία - η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει.
Πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο δυνατό κλίμα συναινέσεως, γιατί είναι για το καλό του Έλληνα ασθενούς.
Και αν το δούμε όλοι ήρεμα και πολιτισμένα, θα διαπιστώσουμε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια'.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

5 σχόλια:

  1. Άδωνι, αν κάνεις πίσω, δε θα δεις ψήφους απο τους νέους γιατρούς ! έχουμε κουραστεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από τους παλαιότερους επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα παρακαλουσα αν γνωρίζει καποιος να μας πει ποιος είναι ο μεσος μισθός ενος οικογενειακού ιατρού στην ευρωπαική κοινοτητα. Κυριο φυσικα κριτήριο αποτελει η ποιοτητα των υπηρεσιων που παρέχουν. Απο αυτά τα δυο δεδομένα θα αντιληφθούν παλαιοτεροι και νεοτεροι τι θα ψηφήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος οικογενειακός ιατρός και πράσινα άλογα!Σε μια χώρα με υπογεννητικότητα και 85% του πληθυσμού με χρόνια νοσήματα (έρευνα χτες που την ανακοίνωσε ο Κυριόπουλος) τι θα κάνει ο οικογενειακός ιατρός,τον γηρίατρο,τον νεφρολόγο,τον καρδιολόγο,τον ορθοπαιδικό,τον ψυχίατρο..Ή θα πάει στα νησιά με 10 και 15 παιδάκια και 100 γέρους,από τα οποία τα πρώτα,έχουν σκοπό να φύγουν και οι δεύτεροι μακάρι να μακροημερεύσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ[ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΟΓΑΒ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή