Σύγκρουση Άδωνι Γεωργιάδη με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Αθ. Αποστολόπουλος.

Ο πρόεδρος των γιατρών είπε πως βασική προϋπόθεση για την αλλαγή στάσης από τους γιατρούς είναι η διατήρηση των δομών του Οργανισμού και η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση γιατρών. Ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε πως η Υγεία είναι κάτι πολύ σοβαρό για να γίνονται επιπόλαιοι σχεδιασμοί και βίαιες αλλαγές.

"Είμαστε μάρτυρες αλληλοαναιρουμένων σεναρίων", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Η πρωτοβάθμια Υγείας δεν μπορεί να σχεδιάζεται στο πόδι και να σχεδιάζεται με τέτοια προχειρότητα. Ο σκοπός είναι να απαξιωθεί ο δημόσιος τομέας".

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε της νέας μορφής του ΕΟΠΥΥ και τόνισε πως μέχρι τώρα υπήρχαν δύο συστήματα που τώρα ενοποιούνται, ενώ πρόσθεσε: "Ενοποιούμε τις δύο παράλληλες δομές και παραμένουν δημόσιες. Ποιος είπε ότι τις δίνουμε στους ιδιώτες; Τους πάμε στο ΕΣΥ".

Αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων ο κ. Γεωργιάδης, είπε: "Εμείς είπαμε ότι δεν θα απολύσουμε κανέναν. Μηδέν απολύσεις. Θα διαλέξει ο κάθε γιατρός μας, τι από τα δύο θέλει".

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ?? ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ? ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΣΕΠ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ??? (ΑΣ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΛΑΔΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΛΕΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ήξερες ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι για εμπιστοσύνη;Δεν είχες παράδειγμα τους διοικητικούς του ταμείου σου,που σου φερόντουσαν σαν σκουπίδι,για το τι μέλει γενέσθαι;;Oταν σου έφερναν το έλεγχο κλινικών και σου έλεγαν ότι σε μια εβδομάδα έπρεπε να τον είχες τελειώσει,για να πάρουν αυτοί τη μίζα από τον κλινικάρχη και εσύ το τίποτα....Αφού σου άρεσε αυτό το περιβάλλον μείνε τώρα στην ανασφάλεια του Γεωργιάδη.

      Διαγραφή