ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Ας καταλάβει ο Υπουργός Υγείας ότι απευθύνεται σε πολίτες δημοκρατικής χώρας και όχι σε υπηκόους τριτοκοσμικού καθεστώτος.

1-1
Αθήνα 22/10/2013

Δελτίο Τύπου
ΘΕΜΑ: Ας καταλάβει ο Υπουργός Υγείας ότι απευθύνεται σε πολίτες δημοκρατικής χώρας και όχι σε υπηκόους τριτοκοσμικού καθεστώτος.
Μετά την χθεσινή εμφάνιση του Υπουργού Υγείας στα ΜΜΕ και τις συνεχείς απειλές που εκτόξευσε κατά του συνόλου των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και κατά του συνόλου της ιατρικής κοινότητας, έχουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:
  1. Οι ιατροί της χώρας επί σειρά ετών παραμένουν απλήρωτοι έχοντας ατόκως χρηματοδοτήσει με 1,5 Δις ευρώ την υγεία των Ελλήνων.
  2. Παραμένουμε απλήρωτοι για μεγάλο ποσό των ληξιπρόθεσμων αλλά και των τρεχουσών οφειλών καθώς ο ΕΟΠΥΥ δημιουργεί νέα γενιά οφειλών που ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ
  3. Οι Έλληνες ιατροί είναι οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι στο σύνολο της ευρωζώνης καθώς η ιατρική επίσκεψη κοστολογείται 6 ευρώ καθαρά !!!
  4. Κανείς, ούτε ακόμη και ο Υπουργός Υγείας της χώρας, δεν δικαιούται σε δημοκρατικό πολίτευμα να αμφισβητεί το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, όταν ο ΕΟΠΥΥ «φεσώνει» και απαξιώνει το σύνολο των παρόχων.
  5. Δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα για τα συνεχή κουρέματα το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει λεφτά. Eάν δεν θέλει να διαθέσει χρήματα για την υγεία, τότε ας πει την αλήθεια στους πολίτες και να περιορίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Την στιγμή που το κράτος δεσμεύει καταθέσεις για οφειλές 10 ευρώ πως είναι δυνατόν να νομιμοποιείται να «κουρεύει» αυθαίρετα τους προμηθευτές του.
  6. Πρέπει ο Υπουργός Υγείας να κατανοήσει ότι απευθύνεται σε πολίτες δημοκρατικής χώρας και όχι σε υπηκόους τριτοκοσμικού καθεστώτος.
  7. Θα πρέπει ο Υπουργός να αντιληφθεί τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες από τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος και να απαντήσει: Ποιοι και πόσοι έχουν τιμωρηθεί για τα σκάνδαλα του παρελθόντος, γιατί την στιγμή που κόβει ακόμη και τις ασπιρίνες από τους πολίτες, συνεχίζει να τιμολογεί τα γενόσημα μέχρι και 900% πάνω από τις τιμές Σουηδίας !
  8. Οφείλει τέλος να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων υποστηρίζει ότι «κλέβουν» τον ΕΟΠΥΥ, σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν οι αιτιάσεις του ως αξιόπιστες.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης στην υγεία και να κατανοήσει ότι απευθύνεται σε επιστήμονες που καθημερινά δίνουν αγώνα για την υγεία των ασφαλισμένων και την επαγγελματική τους επιβίωση. Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να καταλάβει ότι πραγματικές λύσεις στην υγεία δεν μπορεί να υπάρξουν χωρίς ουσιαστικό διάλογο και συνεννόηση με τους λειτουργούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου