ΙΣΑ προς τον ΕΟΦ: Δώστε σαφή στοιχεία και αποτελέσματα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών 'χαιρετίζει τη δήλωση του ΕΟΦ ότι διενεργούνται έλεγχοι για τη διασφάλιση της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας των φαρμάκων, η οποία κοινοποιήθηκε μετά την από 23/8/2013 - ΑΠ 39388 επιστολή του ΙΣΑ με την οποία ζητήθηκαν τα κάτωθι στοιχεία:
  • Πόσους ελέγχους βιοδιαθεσιμότητας, κλινικής αποτελεσματικότητας και / ασφάλειας έχετε διεξάγει πριν την κυκλοφορία έκαστου γενοσήμου στην αγορά το τελευταίο εξάμηνο,
  • Πόσους ελέγχους έχετε διεξάγει για έκαστο γενόσημο μετά την κυκλοφορία του καθώς επίσης και τις μελέτες σταθερότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων σε βάθος χρόνου.
  • Ποιο είναι το ποσοστό της συμπλήρωσης του δελτίου φαρμακοεπαγρύπνησης και τι στοιχεία σας έχουν προσκομιστεί από τους ιατρούς.
  • Ποιες είναι οι παρενέργειες, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στις διάφορες φαρμακευτικές ουσίες που κυκλοφορούν το τελευταίο εξάμηνο.
  • Πόσο έχει επηρεασθεί η δημόσια υγεία, εξαιτίας της αλόγιστης και ανεξέλεγκτης χορήγησης σκευασμάτων από φαρμακοποιούς άνευ ιατρικής συνταγής μη ιατρούς.
  • Ποιο το ποσοστό και τα συγκριτικά στοιχεία των ελέγχων που έχετε διεξάγει σε σχέση με αυτούς που έχουν διεξαχθεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τα παραπάνω, καθώς και όπως μας απαντήσετε:
  1. Σε ποια εργοστάσια έγιναν έλεγχοι, ποιες ημερομηνίες την τελευταία 5ετία και σε ποια σκευάσματα; Ποια αποτελέσματα είχαν;
  2. Σε ποια φαρμακεία και σε ποιες φαρμακαποθήκες έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι, πόσοι ήταν αυτοί, σε ποια δείγματα με ποιο LOT και ποια ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.
Αναμένοντας την ενημέρωση των στοιχείων σας χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργού για εντατικοποίηση των ελέγχων προς τη διασφάλιση της διοχέτευσης των ποιοτικών και ασφαλών φαρμάκων στην ελληνική αγορά.'

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ,ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΑ ΚΤΛΠ?ΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ .ΚΑΚΟΗΘΗΣ?ΜΠΟΡΕΙ?ΧΑΖΟΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή