ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
( ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ )
E-mail: seyp.eopyy.att@gmail.com 
Κάνιγγος 19, Αθήνα 
Τηλ.: 210-3845732, Fax: 210-3834869

Αθήνα 14-02-2013
Αρ. Πρωτ. 4

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τελευταία επιστολή-ανακοίνωση του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της «Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ» και λίαν προσφάτως, μέσω της ανακοίνωσης του της 12-02-2013, επίδοξου «εισαγγελέα» που «στοιχειοθετεί» γραπτώς σωρεία υποτιθέμενων κατά το μυαλό του πλημμεληματικών παραβάσεων άλλων, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής μας που με ψυχραιμία έως τώρα παρακολουθούμε τις ναρκισσιστικές παρεμβάσεις και παραπλανητικές ιδιοποιήσεις τίτλων που εκ της θέσεως τους δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί.

Έτσι αντί να συντάσσει «ποινικά κατηγορητήρια» ο εν λόγω κύριος που αυτάρεσκα περιφέρεται ως «πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ», ο αγγειοχειρουργός των 6.45 ΕΥΡΩ, που δυστυχώς για το σύνολο των υπόλοιπων γιατρών της Ελλάδος συνέβαλε αποφασιστικά με τη στάση του να παγιωθεί το προαναφερθέν εξευτελιστικό καθεστώς της ιατρικής επίσκεψης, θα ήταν χρησιμότερο για όλους να εξαντλεί την κριτική του κατά κύριο λόγο στις δικές του πράξεις και κατόπιν στους άλλους.

Είναι χρήσιμο σε όλους να πρυτανεύει η αυτοσυγκράτηση και η αίσθηση της πραγματικότητας στον επαγγελματικό κλάδο που εκπροσωπεί και με τη στάση του ο καθένας να μην προκαλεί το σύνολο των γιατρών, αναγνωρίζοντας την ευθύνη του για την αποδοχή και επικράτηση του αίσχους της ιατρικής αμοιβής, όπως με τη συμβολή κυρίως του κ. αγγειοχειρουργού προέδρου της «Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ».
Οι γιατροί και το υπόλοιπο επιστημονικό υγειονομικό προσωπικό του πρώην ΙΚΑ και νύν ΕΟΠΥΥ εκπροσωπούνται από την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και τους ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους επί δεκαετίες, λειτουργούν με κανόνες και δεοντολογία, σεβόμενοι τις αποφάσεις των συλλογικών υπερκειμένων επιστημονικών και συνδικαλιστικών οργάνων, προασπίζοντας εργασιακά δικαιώματα του παρελθόντος και επ’ ουδενί συμβάλλοντας σε στήριξη ευτελιστικών προτάσεων, όπως έχει πράξει ο προαναφερθείς πρόεδρος των «συμβεβλημένων χωρίς σύμβαση» από τα ιδιωτικά ιατρεία τους γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο Ά Αντιπρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Αθαν. Αποστολόπουλος    Παν. Ψυχάρης           Ιωάν. Χρονόπουλος

5 σχόλια:

  1. Εγώ που δεν είμαι ιατρός του ΙΚΑ αλλά συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ πως εκπροσωπούμαι απο εσάς που εξετάσετε στο ΙΚΑ 440 ασθενείς το μήνα για 1500€ τα οποία θεωρείτε αρκετά για εσάς αλλά όχι για τους υπόλοιπης θνητούς που με 1500€ εξετάζουν 200. Ψυχραιμία παιδιά γιατί το όριο του γραφικού με το γελοίο πλησιάζει επικίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως λογω της συνηθειας του Ελληνα, που θελε να κανει το παιδι του γιατρο με το στανιο, στελνοντας το βουλγαρια, σερβια και μεταγραφες απο το παραθυρο, γιναν γιατροι ατομα που δεν θα μπορουσαν να λειτουργησουν περιπτερο και εχουν νοοτροπια μαθητη.
    Αυτο μας οδηγησε στην ξεφτιλα των 10ευρω( ουσιαστικα 6) οταν το αντρικο κουρεμα κανει 15 ευρω. Ενας ΙΑΤΡΟΣ με γνωσεις, καταρτιση, ευσυνειδησια, παθος για τη δουλεια του, ευστροφια και επαγγελματισμο, δεν μπορω να φανταστω οτι θα δεχοταν συμβαση με επισκεψη των 6 ευρω.
    Δεν φτανουμε ουτε τους φαρμακοποιους που ειναι ενωμενοι και εχουν συλλογικες συμβασεις.
    Οντως φιλε ειναι γελοιο να εξεταζεις για 10 ευρω εναν διαβητικο πχ, και να πληρωνεις την κομμωτρια σου 15 ευρω για κουρεμα 5 λεπτων!!
    Συνεχισε ετσι και ερχονται απο πισω πιο πεινασμενοι και πιο ασχετοι < γιατροι> , που θα δεχτουν συμβασεις των 5 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ τι σύλλογος είναι?
    Αυτοαποκαλούμενος ποιός είναι: ο πρόεδρος της «Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ»
    ή ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ?
    Συνάδελφοι μαζευτείτε!
    Δεν φταίει ο αγγειοχειρουργός για τα 6,45€, αλλά ο ΠΙΣ και ο ΙΣΑ και ο ΣΕΥΠΙΚΑ με τη στείρα τους άρνηση: "ΟΧΙ στον ΕΟΠΥΥ", αντί να διεκδικήσουν συλλογικές συμβάσεις για όλους τους γιατρούς...
    Στείρα άρνηση και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όχι στην αγορά λαπτοπ από τους γιατρούς του ΙΚΑ κλπ κλπ και τώρα βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια, συνενώνονται οι συμβασιούχοι με τους μόνιμους και ζητάνε τα ρέστα από τους συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ (λες κι αυτοί είναι κάτι το διαφορετικό).
    Εδώ έφτασε ο ΠΙΣ (μέσω του ΙΣ Λάρισας)να ζητήσει να παραιτηθούμε όλοι από τις δουλειές μας είτε από το πρώην ΙΚΑ είτε από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (τους νοσοκομειακούς δεν τους ανέφερε νομίζω).
    Βούτυρο στο ψωμί της ηγεσίας του Υπυργείου.
    Και αντί να καταγγέλεται ο πρόεδρος του ΙΣ Λάρισας, να καταγγέλεται η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ...
    Λυπάμαι για τα χάλια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ.ΧΑΖΟΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή