ΙΣΑ: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών πρέπει να γίνει άμεσα

Προς τον
κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο
Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Κηφισίας 39
Αθήνα
Αθήνα, 27-11-2012

ΑΠ 33852
ΘΕΜΑ: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών πρέπει να γίνει άμεσα»

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Θα θέλαμε να σας θέσουμε εκ νέου το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά στην μερική αποπληρωμή των ιατρικών επισκέψεων, κλινικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες έχουν προβεί οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και για τις οποίες δεν έχουν πληρωθεί σε ποσοστό 10%. Όπως σας είναι γνωστό η μερική αποπληρωμή δημιουργεί έντονα προβλήματα όσον αφορά την βιωσιμότητα των ιατρείων και εργαστηρίων των μελών μας, αλλά ιδίως τίθεται το ζήτημα της παραγραφής των ως άνω ποσών, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ΦΕΚ Β’ 3054/18-11-2012, περί παραγραφής, διότι όπως αναφέρεται κάθε δικαίωμα για την λήψη των παροχών παραγράφεται ένα έτος μετά τη γέννηση του.
Έχοντας επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι γιατροί, δια της παρούσης σας καλούμε να ορίσετε ΑΜΕΣΑ χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρωστούμενων ποσών και να μεριμνήσετε άμεσα για την καταβολή των συγκεκριμένων ποσών.
Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις υφιστάμενες οφειλές για πράξεις που διενεργήθηκαν μετά τις 31.10.2011
σύμφωνα με το Ν.4038/2012 και για τις οποίες παραμένουν ακόμα απλήρωτοι οι ιατροί, ήτοι μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011, αν και ο ΕΟΠΥΥ όφειλε να τους καταβάλει άμεσα τα σχετικά ποσά.
Επίσης θα πρέπει να διευθετηθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών για το έτος 2012 των ταμείων που υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ με την ψήφιση του Ν.4093/2012, (Οίκος Ναύτου, το ΤΑΥΤΕΚΩ (Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ) ΕΤΑΑ(ΤΣΑΥ, Ταμείο Δικηγόρων, συμβολαιογράφων, ΤΣΜΔΕ) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από 1-1-2012), για τα οποία οι συμβεβλημένοι ιατροί δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι εξαιτίας αυτού δημιουργείται πρόβλημα, δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει για εξετάσεις έως τον Μάιο του 2012 και για επισκέψεις έως Ιούλιο του 2012 μέσω του e-dapy. Όπως γίνεται σαφές, το ίδιο πρέπει να γίνει και για τα ως άνω ταμεία, να καταχωρηθούν δηλαδή μέσω του e-dapy και αυτά για να πληρωθούν οι ιατροί άμεσα και με προτεραιότητα για να μην υπάρχουν υπόλοιπα προηγούμενων μηνών.
Σε κάθε περίπτωση επειδή το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και επειδή καθημερινά δεχόμαστε ενημέρωση για ιατρεία που κλείνουν , πρέπει άμεσα να διευθετήσετε τα ανωτέρω ζητήματα , όπως επίσης να αποπληρωθούν άμεσα οι ιατροί για όλα τα ποσά από τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ για τα έτη 2010 και 2011.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ             ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου