Δελτίο Τύπου ΠΙΣ


Αθήνα 24.10.2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ιατρικός κόσμος ανησυχεί βαθύτατα και καταγγέλλει την πολιτική που ασκείται στον τομέα της υγείας, πολιτική που θίγει και τα επαγγελματικά δικαιώματα των λειτουργών της υγείας και το επίπεδο της περίθαλψης του ελληνικού λαού που επιβαρύνεται δυσβάσταχτα για να έχει τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται. Τα παραπάνω τόνισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, σήμερα στην Αθήνα.

Η άρνηση του κ. Στουρνάρα να δεχτεί την αντιπροσωπεία των επιστημονικών φορέων, προκειμένου να του εκθέσει την αντίθεσή της στη βίαιη ενσωμάτωση των ταμείων υγείας στον ετοιμόρροπο ΕΟΠΥΥ, δείχνει περιφρόνηση και αντιδημοκρατική νοοτροπία. Η δηλωμένη πρόθεση κυβερνητικών παραγόντων να «αξιοποιήσουν» το αποθεματικό και την περιουσία του ΤΣΑΥ για να καλύψουν τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ είναι ενδεικτική των κυβερνητικών προθέσεων. Ο ιατρικός κόσμος θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο.


Η άγρια φορολόγηση που σχεδιάζεται 35 ή 28 τοις εκατό από το πρώτο ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους, εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε αφανισμό τους ιατρούς και σε επικράτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η επιμονή στην εφαρμογή της υποχρεωτικής αναγραφής, μόνο της δραστικής ουσίας, παρά την τεκμηριωμένη αντίθεση της πλειοψηφίας του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών, σε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και επικράτηση μεγάλων επιχειρηματικών πολυεθνικών συμφερόντων που θα εξαφανίσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να εκθέσουμε τη διαφωνία μας στα τεκταινόμενα και να ζητήσουμε την υπεύθυνη πολιτική θέση τους.

Παρών στην συνέντευξη τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Εταιρείας, Αθανάσιος Κατσίκης, ο οποίος υπερθεμάτισε τις δυσμενείς επιπτώσεις των παραπάνω πολιτικών στη στοματική υγεία του ελληνικού λαού και του Έλληνα οδοντιάτρου.

Για τον Π.Ι.Σ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας
              Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                     Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. O ΠΙΣ νομιζω pisses us of.Πήγαν για καφέ το πρωί ο εκπρόσωπος ΙΚΑ και ο νοσοκομειακός-δημοτικός σύμβουλος και περίμεναν να τους δεχτει ο Στουρνάρας.Εμείς φταίμε που τους βγάλαμε όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή