Με συνυπογεγραμμένη επιστολή προς το Υπουργό Υγείας για τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς του από το βήμα του Κοινοβουλίου, απαντούν ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Α., Κ. Λουράντος και η Πρόεδρος του Ι.Σ.Π., Β. Ανεμοδουρά.7-7-2011

Κοινοποίηση της επιστολής στο Γραφείο Πρωθυπουργού και στους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων
Με επιστολή τους, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κων/νος Λουράντος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κα. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, απαντούν στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο για τους εξαιρετικά μειωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε σε βάρος εκπροσώπων θεσμικών φορέων, από το βήμα του Εθνικού Κοινοβουλίου, με αφορμή τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο Σύνταγμα με την πρωτοφανή χρήση χημικών ουσιών από τις δυνάμεις καταστολής σε βάρος απλών πολιτών.Ζητούν παράλληλα από τον κ. Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των συκοφαντικών χαρακτηρισμών εις βάρους τους.Η επιστολή κοινοποιείται προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων.Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον Υπουργό Υγείας, το οποίο συνυπογράφουν ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά:

Προς
τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα Λοβέρδου

Κύριε Υπουργέ,
Από τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο ενημερωθήκαμε ότι κατά ιη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30-6-2011, αναφερθήκατε με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα την προηγούμενη μέρα και το σάλο που προκάλεσε στην κοινή γνώμη της χώρας η πρωτοφανής χρήση χημικών ουσιών από τις δυνάμεις καταστολής σε Βάρος απλών πολιτών, με εξαιρετικά μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

Μιλήσατε για "αυτόκλητους συνδικαλιστές μεγάλου κόμματος (υπονοώντας την Νέα Δημοκρατία)» και για "Προβοκάτορες και ρουφιάνους» «που επιτείνουν την αναστάτωση», οι οποίοι δήθεν έδιναν ψεύτικα στοιχεία για τα γεγονότα της Τετάρτης στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή, που είχαν σχέση με την Υγεία.

Θεωρούμε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς αυτούς, γιατί αφενός δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Κι αφετέρου, γιατί αυτό το ύφος και λεξιλόγιο δεν συνάδουν με ίο αξίωμα και τη θέση που υπηρετείτε. Με ύβρεις και ψευδείς χαρακτηρισμούς δεν μπορείτε να κρύψετε τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική που ακολουθείτε. Αντιληφθείτε επιτέλους ότι στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση η βία και οι φραστικοί τραμπουκισμοί. Κι ότι οι Πρόεδροι των Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων δεν είναι συνδικαλιστές, όπως εσείς αντιλαμβάνεστε την έννοια αυτή, αλλά εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, με βασική τους αποστολή την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας των Πολιτών. Κανένας δεν μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα της υπεράσπισης αυτών, που ούτως ή άλλως έχουν όλοι οι αντίστοιχοι θεσμικοί εκπρόσωποι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Θεωρούμε ότι στα γεγονότα της Τετάρτης 29-6-2011 πράξαμε τα αυτονόητα. Σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των απλών πολιτών, με σύνεση και υπευθυνότητα. Καταβάλλαμε απεγνωσμένες προσπάθειες, αφενός για να σταματήσει άμεσα η αδικαιολόγητη χρήση επικίνδυνων για την υγεία χημικών, κι αφετέρου για την παροχή υπηρεσιών πρώτης βοήθειας και την των ατόμων που βρέθηκαν στο χώρο ίων διαδηλώσεων, καθώς και τη διάνοιξη δρόμου στο ΕΚΑΒ ασφαλούς μεταφοράς των εχόντων ανάγκη. Σε αυτήν την προσπάθεια επανειλημμένα σας καλέσαμε να συνδράμετε, κάτι όμως που δεν πράξατε ως οφείλατε, γιατί θέσατε υπεράνω όλων, το μικροπολιτικό σας συμφέρον.

Αντί λοιπόν να κατηγορείτε και να συκοφαντείτε άδικα τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων για την απόφαση τους να σταθούν από την πρώτη στιγμή στο πλευοό των πολιτών, καλύτερα να κάνετε την αυτοκριτική σας.

Θεωρούμε δε αυτονόητο ότι θα προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση των συκοφαντικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποιήσατε σε βάρος μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα το βήμα του Εθνικού μας Κοινοβουλίου.

Υπογράφουν οι:
Πατούλης, Ανεμοδουρά, Λουράντος

1 σχόλιο:

  1. Έβαλα αστείο ως reaction γιατί έτσι φαντάζομαι ότι αντιδρούν αυτοί στους οποίους απευθύνεται. Ούτε που ιδρώνει (ελλείψη ιδροτοποιών αδένων) το αυτί τους... Καλά τα γράφουν αλλά προκοπή δεν βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή