Α. Λοβέρδος: Οι γιατροί του ΙΚΑ νοιάζονται για τα συνταγολόγια τους

loverdos3Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, παρά τις απειλές που δέχονται από τους Ιατρικούς Συλλόγους για να μη δέχονται ασφαλισμένους του ΙΚΑ, θα ενταχθούν στην πλειοψηφία τους στο νέο σύστημα που προετοιμάζει το έδαφος για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).

Ήδη, οι φαρμακοποιοί έχουν δεχθεί να εκτελούν συνταγές γιατρών του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ και αφορούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Παρασκευή και ο υπουργός Υγείας μιλώντας τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους τόνιζε επανειλημμένως ότι «ο κόσμος αλλά ούτε και εμείς μπορούμε να καταλάβουμε τις ακριβώς ζητάνε. Αυτό που τους απασχολεί είναι ότι τα 5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΙΚΑ δε θα πηγαίνουν μόνο στους 7.000 γιατρούς του ΙΚΑ, αλλά σε 20.000. Μοιράζεται η πίτα. Και αυτό που τους ενοχλεί, κατέληξε, είναι ότι δε θα έχουν πια συνταγολόγια του ΙΚΑ, αλλά θα τα έχουν οι ασφαλισμένοι, όπως συμβαίνει με όλα τα Ταμεία».
Τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε τη Δευτέρα με τις λίστες των συμβεβλημένων γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ και οι ασφαλισμένοι θα μπορούν σύντομα να εξυπηρετηθούν.

Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας
Ο Τομεάρχης Υγεάις της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
"Η Νέα Δημοκρατία, υπεύθυνος πολιτικός σχηματισμός με προσανατολισμό τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, δεν έχει λόγο να επιχαίρει για την σημερινή κατάσταση της δημόσιας υγείας και την κατολίσθηση του διαλόγου σε φωνασκίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις.                    
Αντίθετα από την αρχή τονίσαμε την ανάγκη προσέγγισης των θεμάτων υγείας και ασφαλίσεων με υπευθυνότητα και επίγνωση της δεινής κατάστασης της χώρας και του λαού της. Όμως δεν μπορεί να μένει αδιάφορη στο πνεύμα προχειρότητος με το οποίο προσεγγίζονται αυτά τα σοβαρά θέματα και το κλίμα διαλύσεως που προκαλεί ο χειρισμός τους. Ευχόμεθα ο κ. Υπουργός Υγείας να απαλλαγεί σύντομα από την αντίληψη που του υποβάλλουν οι μυστικοσύμβουλοί του γύρω από τα επείγοντα προβλήματα του χώρου ευθύνης του. Οι συνταγές επίλυσης που στο περιβάλλον του κάποιοι ανίδεοι αλλά δήθεν ειδικοί του υποβάλλουν, οφείλει να αντιληφθεί ότι με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγούν σε αδιέξοδο.                                                                                       
Η επιστράτευση των γιατρών του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ και των νοσοκομειακών ιατρών προς επίλυση της ασφυξίας που έχει δημιουργηθεί στα εξωτερικά ιατρεία του ΙΚΑ, θα έχουν ως αποτέλεσμα και τη διάλυση των ήδη ταλαιπωρημένων Νοσοκομείων της χώρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου