ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.11.2010, ΩΡΑ 11:00 ΠΡΩΙ

 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΙΤΑΝΙΑ», ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 52

Καλούμε τους ιατρούς Μέλη μας σε Πανιατρική Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και Απάντησης στην Πολυμέτωπη, Συντονισμένη και Μεθοδευμένη Εκστρατεία Σπίλωσης του Κύρους του Ιατρικού Κόσμου και Απαξίωσης της Επιστημονικής Αξιοπρέπειας του Έλληνα Γιατρού.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, μας ισοπεδώνουν ηθικά και οικονομικά. Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. για μια φορά ακόμη ανταποκρίνεται στο αίτημά σας για αντίδραση. Ήρθε η ώρα με την παρουσία σας να δώσετε την απάντηση σε όσους απεργάζονται τον επαγγελματικό μας αφανισμό και δημιουργούν κλίμα ιατροτρομοκρατίας.

Ο διασυρμός και το κυνηγητό του ιατρικού κόσμου στο σύνολο του, στην Ημερήσια Διάταξη. Η στοχοποίηση και διαπόμπευση των Ελλήνων Γιατρών αδιακρίτως, με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά, δίνει και παίρνει από τηλε-εισαγγελείς, τηλεδικαστές και κυβερνητικά υπεύθυνους.

«Τίτλοι Τιμής» καθημερινώς μοιράζονται αφειδώς στον ιατρικό κόσμο, όπως δολοφόνοι, εγκληματίες, ληστές με την άσπρη μπλούζα, φοροκλέπτες, φακελλάκηδες, μιζαδόροι, διεφθαρμένοι και πάει λέγοντας.

Από την άλλη, αποτελούμε τα συνήθη θύματα της φοροκαταιγίδας με ατέλειωτους φόρους, τέλη, εισφορές και πολλές άλλες συμφορές και πάντα τους γιατρούς πρώτους στο κάδρο. Στο πετσί μας βιώνουμε καθημερινά το Μνημόνιο της ντροπής και της ανθρωποφαγίας, που έφερε ισοπέδωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Προκλητικά αναντίστοιχη η μεταχείριση των Νοσοκομειακών καίΤαμειακών Γιατρών που κουβαλούν το κύριο βάρος της Περίθαλψης στους ώμους τους.

Με το «δεν υπάρχει σάλιο» συνεχίζεται και θα συνεχιστεί η οικονομική ομηρία των συμβεβλημένων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία Γιατρών, που κάνουν 1 και 2 χρόνια να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και μάλιστα με εξευτελιστικές αμοιβές. Στο καιάδα της ανεργίας και υποαπασχόλησης οδηγείται η νέα γενιά γιατρών των 630 ευρώ και για τον όγκο των προβλημάτων τους, διαχρονικά κυβερνητικό αυτί δεν ιδρώνει. Κρατούν ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους στον ιατρικό κόσμο τα αρμόδια Υπουργεία και προχωρούν σε προαποφασισμένες ανατροπές στο χώρο της Υγείας, επιφυλάσσοντας στους γιατρούς ρόλο κομπάρσου και όχι πρωταγωνιστή.

Θαυμάστε, κατάντησαν την Υγεία σε «Ταμιευτικό Προϊόν» μέσα από προϊόντα «κράχτες» να πωλούνται από τα γκισέ των Τραπεζών. Αυτό και αν δεν είναι αίσχος!!!

Η λίστα της ντροπής, της κατάντιας και της ξεφτίλας δεν έχει τέλος.

Είκοσι (20) χρόνια συνεχών παρεμβάσεων του Ι.Σ.Α. για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, αντιμετωπίζουν έλλειμμα πολιτικής βούλησης να δοθούν λύσεις.


  •   Για όλα αυτά δεν είναι ώρα να αντιδράσει το σύνολο του ιατρικού κόσμου; Να διαθέσει 2 ώρες να διαμαρτυρηθεί
  • Θα συνεχίσει ο Έλληνας γιατρός να ανέχεται αδιαμαρτύρητα τη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωσή του, τις ύβρεις, το φοροκυνηγητό και τη στοχοποίησή του.
  • Θα υποστεί αγόγγυστα το τσουνάμι δυσβάστακτων μέτρων που έφερε και θα συνεχίσει να φέρνει το Μνημόνιο της ντροπής;
  •   Θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια, όταν βαθμιαία και συστηματικά επιχειρείται η υπογραφή «της ληξιαρχικής πράξης επαγγελματικού θανάτου του Έλληνα γιατρού»; 
  •   Θα παραμείνει απαθής και θα ανέχεται την χωρίς όρια υποβάθμιση της Υγείας του Λαού και το μάντρωμά του σε ουρές και λίστες, μέσα από τα απογευματινά και Δημοτικά ιατρεία, όπως προαναγγέλλεται από την Κυβέρνηση; 
  •  Θα μείνει απαθής απέναντι στις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η ιατρική ανεργία και υποαπασχόληση, καθώς και η συνεχής υποβάθμιση της αξίας της ιατρικής της εργασίας, με μια επίσημη Πολιτεία να τον θεωρεί δεδομένο και αδύναμο να αντιδράσει; 
  •  Θα αποφασίσει να αντιδράσει μαζικά στην οικονομική ομηρία που του επιβάλλουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τη φοροεπιδρομή; ΘΑ...ΘΑ...
  •  Δεν υπάρχουν περιθώρια αποστασιοποίησης των Γιατρών από τα τεκταινόμενα.

  •    Επανάληψη της αρνητικής εικόνας που παρουσίασε η Πανιατρική Κινητοποίηση της 1.7.2010 μπροστά στο Υ.Υ.Κ.Α. με πενιχρότατη συμμετοχή γιατρών, θα σημαίνει αδιαφορία και ενθάρρυνση της Τρόικας για περαιτέρω επιβολή ακρωτηριαστικών μέτρων και στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και των λειτουργών της. 
  •   Είναι ώρα ευθύνης, εγρήγορσης και αφύπνισης για όλους μας. 
  •   Απαιτείται διαρκής ετοιμότητα, ενεργός συμμετοχή και δυναμική αντίδραση.
  • Τις δύσκολες αυτές ώρες προέχει η συναίσθηση του καθήκοντος να υπερασπιστούμε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας ως Ασκληπιάδες.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΕΙΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΟΤΙ ΑΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΑΟΜΕΝΟΙ. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ. 

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΣΟΥ.

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΡΗΓΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                                   ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου