Αθώοι οι ιατροί μετά από κατηγορίες για μη συνοδεία με το ΕΚΑΒ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο γιατροί που το 2005 υπηρετούσαν στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας και κατηγορούνταν για το θάνατο από αμέλεια 51χρονου κάτοικου της περιοχής.

Ο λόγος για την τότε αγροτική ιατρό στο Κ.Υ. Έμπωνας και τον εκπαιδευόμενο γιατρό στην ίδια υπηρεσία οι οποίοι κάθισαν χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου, το οποίο τελικά και τους απάλλαξε από κάθε κατηγορία.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 17 Αυγούστου 2005 ο 51χρονος Σ. Μ. μετέβη με τον γιο του στο κέντρο υγείας Έμπωνας με πόνους στο στήθος. Οι δύο γιατροί αφού τον εξέτασαν διέγνωσαν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έτσι και έγινε, χωρίς όμως ο ασθενής να συνοδευτεί από γιατρό ή νοσηλευτή με αποτέλεσμα να αποβιώσει στη διαδρομή και ο θάνατος του να διαπιστωθεί όταν πλέον έφθασαν στο νοσοκομείο.


Χθες κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο γιατροί ισχυρίστηκαν πως η κλινική κατάσταση του ασθενούς μετά την εξέταση που του έκαναν παρουσίαζε ύφεση και θεώρησαν αναγκαίο και σωστό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους αλλά και για να του γίνουν λεπτομερείς εξετάσεις αφού το Κέντρο Υγείας δεν διέθετε ούτε ειδικότητα καρδιολόγου ούτε τα ανάλογα μηχανήματα.

Οι ίδιοι τόνισαν επίσης ότι ουδεμία σχέση έχουν με διαδικασίες που τηρούνται από το ΕΚΑΒ το οποίο είναι διαφορετική υπηρεσία από το ΕΣΥ στο οποίο και υπάγονται ως γιατροί.
Τελικά και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Κωνσταντίνου Μπουτσικου και οι δύο οι γιατροί απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Πηγή: εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου