Ινσουλίνη glargine δυνητικώς συνδεδεμένη με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

Τρεις από τις 4 μελέτες παρατήρησης δείχνουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο συνδέεται με τη χρήση της ινσουλίνης glargine (Lantus, sanofi-aventis), αν και τα ευρήματα αυτά χρήζουν περαιτέρω μελέτες παρακολούθησης για την επιβεβαίωση συσχέτισης, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) .

Η FDA επανεξετάζει επί του παρόντος πολλές πηγές δεδομένων ασφαλείας για την ινσουλίνη glargine, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα μελέτες παρατήρησης, σύμφωνα με μια προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα η MedWatch, η FDA της ασφάλειας πληροφοριών και των ανεπιθύμητων ενεργειών αναφοράς του προγράμματος. Η FDA συστήνει στους ασθενείς: μην σταματήσετε να παίρνετε ινσουλίνη glargine ΧΩΡΙΣ διαβούλευση επαγγελματία του χώρου της υγείας. Η καθοδήγηση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης έχει εκδοθεί.
Η ινσουλίνη glargine έχει εγκριθεί για τον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος σε ασθενείς με τύπου 1 και τύπου 2 διαβήτη.
Οι μελέτες παρατήρησης δημοσιεύθηκαν στο 30 του Ιουνίου το θέμα της Diabetologia, η Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD). Σύμφωνα με δελτίο τύπου EASD, μία ανάλυση των δεδομένων των 127.000 ασθενών που έλαβαν ινσουλίνη ανέφεραν μια στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ καρκίνου και ινσουλίνη glargine χρήσης σε σύγκριση με αυτούς που χρησιμοποιούν παρόμοιες δόσεις της ανθρώπινης ινσουλίνης. Μεταξύ αυτών που λαμβάνουν ινσουλίνη glargine, υπήρξε μια αύξηση κατά 1 άτομο με καρκίνο για κάθε 100 άτομα που λαμβάνουν ανθρώπινη ινσουλίνη. Η μελέτη αυτή, που διεξάγεται στη Γερμανία, ανέφερε επίσης μια δόση εξαρτώνται από την αύξηση του κινδύνου καρκίνου? 10 U ινσουλίνης γλαργίνη αύξησαν τον κίνδυνο κατά 9%, ενώ 50 U αυξημένο κίνδυνο κατά 31%.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ευρημάτων, οι μελέτες που διεξάγονται επίσης στις βάσεις δεδομένων από τη Σουηδία, τη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η σουηδική μελέτη διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με τους ασθενείς σχετικά με άλλες μορφές ινσουλίνης, οι ασθενείς που λαμβάνουν ινσουλίνη glargine είχε κατά 2 φορές αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Η μελέτη διαπίστωσε Scottish nonsignificant αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, ενώ η βρετανική μελέτη δεν διαπιστώθηκε σχέση μεταξύ της ινσουλίνης glargine και κάθε είδος καρκίνου.

Σύμφωνα με την FDA, περαιτέρω μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη "για την καλύτερη κατανόηση του κινδύνου, αν υπάρχει, για τον καρκίνο που συνδέεται με τη χρήση της [ινσουλίνη γλαργίνη]."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου