Μεταφορά μέσω αγροτικού αντί ΕΚΑΒ

Τον μετέφεραν με ...αγροτικό .

Ελλάς , καλοκαίρι 2009. Και όμως είναι αληθινό. Το βίντεο που έστειλε αναγνώστης στο Agroschannel προκαλεί το δημόσιο αίσθημα . Συγγενείς 90χρονου στην Χαλκίδα αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον ανθρωπό τους πάνω σε καρότσα επειδή τα ασθενοφόρα δεν επαρκούσαν και καθυστερούσαν να τον πάνε στο σπίτι τους.

Έτυχε ο άτυχος ασθενής να πάρει εξιτήριο Σάββατο με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου να μην λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού . Το ΕΚΑΒ είχε φορτωμένο πρόγραμμα με αποτέλεσμα το φορτηγό να είναι η λύση και οι δικοί του άνθρωποι κρατούσαν και ομπρέλα για να τον προστατέψουν απο τον ήλιο .


Με την ευκαιρία αυτό αγγίζω το θέμα του ΕΚΑΒ όπου έχω να παρατηρήσω…

Μεταφορά ασθενών σε άλλο νοσοκομείο σε ωράριο ενεργούς εφημερίας από 3 – 24 ώρες!!!

Μεταφορά ασθενών από ΤΕΠ στον τόπο παραλαβής από 5 – 36 ώρες!!!

Μεταφορά νοσηλευομένου ασθενή στο σπίτι πρέπει να στείλουμε FAX από την προηγούμενη μέρα και πολλές φορές δεν λειτουργούν..

Περιστατικά πολύπλοκα που τα διακομίζουν σε νοσοκομεία χωρίς την υποστήριξη πολλών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος

Περιστατικά που αφήνουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ χωρίς να ενημερώσουν τους ιατρούς, για τις συνθήκες παραλαβής ένα σχετικό ή mini ιστορικό…

Επιτέλους πρέπει να διαχωριστεί το ΕΚΑΒ σε 2 οργανισμούς… Στο επείγον και στο προγραμματισμένο…

Παραλαβή ασθενών βάση πρωτοκόλλου το οποίο αν δεν αποδειχθεί αληθές ο λόγος κλήσης του ασθενοφόρου να πληρώνει πρόστιμο.

Να ενεργοποιήσουν το σύστημα εντόπισης των ασθενοφόρων για να λογοδοτούν και τα πληρώματα που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή… (Όλοι ξέρουμε πόσο χρονοτριβούν ορισμένα πληρώματα και διαδρομές που ακολουθούν)

Ούτε σύστημα πλοήγησης δεν διαθέτουν… Απίστευτα πράγματα…

Για να μην αναφερθώ στις διακομιδές συνοδεία ιατρού (πως γίνονται και από ποιους)

Αν είναι ανίκανοι οι καρεκλοκένταυροι να φτιάξουν ένα άρτιο σύστημα ας το επαναφέρουν στο διάστημα που το ονόμαζαν Κ.Α.Β.Λ.Α (Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Λεκανοπεδίου Αττικής)…

Τουλάχιστον να ακριβολογούμε στα ΤΕΠ…

Συνάδελφοι αφίχθη η ΚΑΥΛΑΑΑΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου