Οδηγίες περί αντιπηκτικής αγωγής σε ασθενείς με Κολπική Μαρμαρυγή

Η American Heart Association (AHA), και το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας (ACC) έχουν εκδώσει από κοινού κλινικές ενδείξεις για ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή (AF), η κολπικό πτερυγισμό, που δημοσιεύεται ταυτόχρονα στο College of Cardiology [1]
"Πρώτον, οι γιατροί θα πρέπει να αξιολογήσουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλα εμβολικά επεισόδια
· δευτερον, θα πρέπει να κρίνουν την έναρξη θεραπείας με βαρφαρίνη (Coumadin) όπου αυτή ενδείκνυται · και,
τριτον, θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις διεθνείς οδηγίες normalized ratio [INR] των ασθενών που λαμβάνουν βαρφαρίνη
Μια ιδιαίτερη έμφαση στην αντιπηκτική αγωγή
Ο Estes εξήγησε ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για την κλινική αντιμετώπιση της AF δημοσιεύτηκαν περίπου 18 μήνες πριν, τον Αύγουστο του 2006. "Εκείνο που προέχει είναι ότι αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές ήταν ότι πέρασε από μια πολύ αυστηρή διαδικασία επανεξέτασης όλων των αποδεικτικών στοιχείων - όχι μονό ACC και ΑΕΚ - ΟΚΕ [Ευρωπαικη Εταιρεια Καρδιολογιας] συμμετείχε επίσης και ενέκρινε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές,"
Ετσι, θεωρητικα, οι γιατροι γνωριζουν τι πρεπει να κανουν, λεει, αλλα το ερωτημα ειναι, αν το κάνουν; Το νεο εγγραφο που βασιζεται σε χαρτι περιεχει προδιαγραφων και εργαλειων αξιολογησης, οι οποιες ειναι επισης διαθεσιμες στην ηλεκτρονικη βοηθεια γιατρων και τη διαχειριση των ασθενων με AF, λεει.
Με οποιοδήποτε ασθενή με AF, το πρώτο πράγμα κάθε γιατρός θα πρέπει να εκτιμήσει τους κινδύνους για εγκεφαλικό επεισόδιο, οι άλλες εμβολικές εκδηλώσεις, εξηγώντας οτι υπάρχουν μια σειρά από προϋποθέσεις που έχουν επανειλημμένα ανακύψει ως ανεξάρτητοι παράγοντες κινδύνου για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο σχετίζεται με non valvular AF

Παράγοντες κίνδυνου για εγκεφαλικό επεισόδιο σε ασθενείς με AF
Ασθενέστεροι παράγοντες κινδύνου
Γυναίκες
Ηλικία 65 έως 74 χρόνων
Στεφανιαια νοσο
Θυρεοτoξικωση

Μετρίου κινδύνου
Ηλικια ≥ 75 χρονων
Υπερταση
Καρδιακη ανεπαρκεια
Κλασματος εξωθησης αριστερης κοιλιας (LVEF) 35% η λιγοτερο

Υψηλού κινδύνου
Πριν απο εγκεφαλικο επεισοδιο, παροδικο ισχαιμικο επεισοδιο, η συστηματικη εμβολη
Σακχαρωδης διαβητης

Οι επιδοσεις μετρα τονιζουν επισης τη χρηση ενος προτυπου αξιολογησης των κινδυνων φιλοξενουμενων, που ονομαζεται CHADS 2 (καρδιακη ανεπαρκεια, υπερταση, ηλικια, διαβητης, Stroke [Doubled]), Estes σημειωσεις, οπου "CΗ για τη συμφορητικη καρδιακη ανεπαρκεια, H για την υπερταση, Α για την ηλικια> 75 ετων, D για το διαβητη, και η S 2 ειναι ενα πριν ministroke, ισχαιμικη προσβολη (TIA), η εγκεφαλικο επεισοδιο. "
CHADS 2 βασιζεται σ 'ενα συστημα στο οποιο ανατιθεται 2 βαθμοι για μια ιστορια της TIA η εγκεφαλικου επεισοδιου, και 1 ποντο για καθε προσφατη καρδιακη ανεπαρκεια, ιστορικο υπερτασης, ηλικιας ανω των 75 ετων, καθως και για το σακχαρωδη διαβητη.

Χρησιμοποιηστε καταλληλα βαρφαρινη Το δευτερο μετρο αφορα την αποδοση με τη χρηση της βαρφαρινης, η οποια εχει αποδειχθει οτι μειωνουν τον κινδυνο εγκεφαλικου επεισοδιου, σημειωνει. Αντιπηκτικη αγωγη με ανταγωνιστες της βιταμινης Κ, οπως η βαρφαρινη συνισταται για ασθενεις με περισσοτερες απο μια μετρια-παραγοντα κινδυνου.
Ασπιρινη συνισταται ως εναλλακτικη λυση για τη βαρφαρινη σε ασθενεις χαμηλου κινδυνου, καθως και σε εκεινες με αντενδειξη για τη βαρφαρινη. "Συγκεκριμενα, οι ιατροι πρεπει να χρησιμοποιει καταλληλως βαρφαρινη σε ατομα που διατρεχουν κινδυνο για εγκεφαλικα επεισοδια και οι οποιοι δεν εχουν αντενδειξη για τη βαρφαρινη."
Και το τριτο συστασης - ", το οποιο ειναι πολυ απλο - ειναι οτι οι ασθενεις πρεπει να παρακολουθουνται με βαρφαρινη, με τουλαχιστον μηνιαια αξιολογηση της Ν.Ε μια φορα την αντιπηκτικη αγωγη ειναι σταθερη." "Ετσι, καθε γιατρος θα πρεπει να εξετασει τη κινδυνου / οφελους και η χρηση της βαρφαρινης σε ασθενεις που βρισκονται σε υψηλο κινδυνο για εγκεφαλικο επεισοδιο, οι οποιοι δεν εχουν αντενδειξη σε αυτην," he surmises.

Αντιθρομβωτικη αγωγη για ασθενεις με nonvalvular AF
Χωρίς παραγοντες κινδυνου
Ασπιρινη 81 εως 325 mg ημερησιως

Μετριο-παραγοντα κινδυνου
Ασπιρινη 81 εως 325 mg ημερησιως ή βαρφαρινη (INR σε 2,0 - 3,0, στοχος 2.5)

Οποιαδηποτε παραγοντα υψηλου κινδυνου ή
περισσοτερο απο μια μετρια-παραγοντα κινδυνου
Βαρφαρινη (INR σε 2,0 - 3,0, στοχος 2.5)

Πηγη 1. Estes NAM, Halperin JL, Calkins H, et al. ACC / AHA ιατρο κοινοπραξια 2008 κλινικες επιδοσεις μετρα για ενηλικες με nonvalvular κολπικη μαρμαρυγη η κολπικο πτερυγισμο. J Am Coll Cardiol. 2008 · 51:865-884.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου