H1N1 παραλογισμός και ελληνική πραγματικότητα


Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα  η Ελλάδα έχει εισέλθει στην φάση της εποχικής γρίπης από την εβδομάδα 51/2010 (20-26/12/2010). Κατά το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων για τις επόμενες 6-8 εβδομάδες στην χώρα μας.

Θυμόσασταν τι έγινε πέρυσι στα κανάλια με τις συζητήσεις επί συζητήσεων  και όλον αυτόν τον παραλογισμό σχετικά με τον εμβολιασμό.

Κατά την προσωπική μου άποψη φέτος είναι περισσότερα τα κρούσματα σε σχέση με πέρυσι. Μην ξεχνάτε πως το νοσοκομείο μας ήταν από τα ελάχιστα που διέθετε και ιατρείο γρίπης. Αυτό το  πληρώσαμε με αρκετή δουλειά εκείνους τους μήνες και απλήρωτες εφημερίες από τις υπερβάσεις. 

Φέτος η απόλυτη σιωπή. Αραιά και που αναφέρουν πόσα περιστατικά πέθαναν και που (συνήθως σε μονάδες εντατικής θεραπείας).

Τι συνέβη και με ώθησαν να γράψω αυτό το άρθρο; Την τελευταία εφημερία την Παρασκευή στείλαμε 8 φαρυγγικά επιχρίσματα και έδωσα το τηλέφωνο σε γονείς παιδιών να είμαστε σε επικοινωνία για οτιδήποτε συμβεί.

Εύλογα οι γονείς μου τηλεφωνούσαν για να μάθουν το αποτέλεσμα… Σήμερα το μεσημέρι επικοινωνώ με το ΚΕΕΛΠΝΟ αφού τα αποτελέσματα δεν έφτασαν και μαθαίνω το τραγικό…
Σήμερα το πρωί έφτασαν στο ΠΑΣΤΕΡ όπου θα τα ελέγξουν, κατόπιν ενημερώνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ απ’ όπου ενημερώνεται το νοσοκομείο. Έμαθα λοιπόν πως μέχρι το μεσημέρι δεν έχει δουλευτεί τίποτα διότι σήμερα τα παρέλαβαν και μέχρι αύριο θα έχουνε βγει τα αποτελέσματα… Επικαλούνται από το PASTEUR φόρτο εργασίας (250 δείγματα).

Είναι δυνατόν:

  • Να δουλεύονται τα δείγματα 4 μέρες μετά;
  • Να καλύπτονται άπαντες πίσω από δικαιολογίες και μόνο οι ιατροί να είναι εκτεθειμένοι;
  • Να κοστίζει τόσα χρήματα η εξέταση και να συμπεριφέρονται με τέτοια ανευθυνότητα;

Με την καθυστέρηση αυτή, μόνο ιατροδικαστικούς σκοπούς θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το αποτέλεσμα και στατιστικούς ενδεχομένως.

Ακούσατε κανέναν να διαμαρτύρεται;

Τα συμπεράσματα δικά σας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου