Στην τελική ευθεία η Ένωση Ασθενών Ελλάδος

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες από την Ένωση Ασθενών Ελλάδος, έτσι ώστε πριν από τα τέλη του έτους να έχει οριστικοποιηθεί το Διοικητικό της Συμβούλιο, καθώς στην παρούσα φάση υπάρχει προσωρινή διοικούσα επιτροπή η οποία αποτελείται από 7 μέλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει θα απαρτίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες από 21 μέλη.
Πριν από την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, ο σχεδιασμός είναι να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση εντός του Νοεμβρίου, έτσι ώστε αφενός να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τους 30 Συλλόγους ασθενών που συμμετέχουν στην Ένωση Ασθενών Ελλάδος και αφετέρου να χαραχθούν εκείνες οι στρατηγικές που θα αναδείξουν το Θεσμικό όργανο, σε βασικό συνομιλητή σε όλα τα κέντρα λήψης για το φάρμακο.
Η στρατηγική της Ενωσης αναπτύσσεται σε έξι πυλώνες:
  1. Συνεργασία και συντονισμός των σωματείων για ζητήματα υγείας οριζόντιου ενδιαφέροντος.
  2. Προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας και ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε θεσμούς.
  3. Συμμετοχή των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας.
  4. Δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.
  5. Ενδυνάμωση των ασθενών και ανάπτυξη δεξιοτήτων των συλλόγων τους.
  6. Προαγωγή και συμμετοχή στην επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση.
Με στόχο την επιτυχή υλοποίηση αυτής της στρατηγικής μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής συναντήθηκαν πρόσφατα στο ΣΦΕΕ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι ανάγκες της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, ενώ η τελευταία έχει ζητήσει συνάντηση και με τους αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου μέσω ενός ασθενοκεντρικού προγράμματος να επιλυθούν τα πολλαπλά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην καθημερινότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου