Εγγραφο του ΠΙΣ προς τους Ιατρικούς Συλλόγους σχετικά με εκβιασμούς γιατρών που σμμμετέχουν σε επισχέσεις

Προς τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας

Αγαπητή/έ κυρία/ε Πρόεδρε, 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από συναδέλφους, που εργάζονται σε Νοσοκομεία και Κ.Υ. της Χώρας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι υφίστανται πιέσεις και εκβιασμούς από Διοικήσεις Νοσοκομείων προκειμένου να διακόψουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα. 

Το χειρότερο είναι ότι παρόμοιες πρακτικές με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων ακολουθούν και ορισμένοι Διευθυντές Κλινικών και Εργαστηρίων καθώς και ορισμένοι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, με τις πιέσεις να κορυφώνονται απέναντι στους ειδικευόμενους γιατρούς. 

1. Ο Π.Ι.Σ. καλεί τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, να πάψουν άμεσα αυτή την απαράδεκτη και παράνομη πρακτική και την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή. 

2. Ο Π.Ι.Σ. απευθύνεται στους Ιατρικούς Συλλόγους και τους καλεί να στηρίξουν ενεργά τις κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών και κάθε καταγγελία που δέχονται για πιέσεις και εκβιασμούς, να την εξετάζουν πάραυτα και σε περίπτωση που είναι βάσιμη να την παραπέμπουν αμέσως στο Πειθαρχικό τους Συμβούλιο, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον Π.Ι.Σ. και την ΟΕΝΓΕ. 


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Για το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου